REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausią karjeros sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) sužaidęs Domantas Sabonis vis dar nėra tikras, ar liks Indianos „Pacers“ komandoje ir kitais metais.

Geriausią karjeros sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) sužaidęs Domantas Sabonis vis dar nėra tikras, ar liks Indianos „Pacers“ komandoje ir kitais metais.

REKLAMA

Lietuvis šį sezoną vidutiniškai per 24,8 minutės pelnydavo 14,1 taško (59% taiklumas „iš žaidimo“), atkovodavo 9,3 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Pacers“ reguliariame sezone iškovojo 48 pergales iš 82 galimų ir finišavo penktoje Rytų konferencijos turnyro lentelės vietoje.

Indianapolio klubas pirmajame atkrintamųjų varžybų etape neprilygo Bostono „Celtics“ ekipai, kuriai serijoje pralaimėjo „sausu“ rezultatu 0:4.

Ir nors D. Sabonis buvo vienas geriausių komandos žaidėjų, labai pagyvinančių žaidimą nuo atsarginių žaidėjų suolelio, „Pacers“ dar nėra tikra dėl lietuvio ateities komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sena tiesa, kad mūsiškis aikštelėje vienu metu sunkiai dera su kitu itin perspektyviu puolėju Mylesu Turneriu.

Lietuviui ir amerikiečiui yra sukakę po 23-ejus metus, todėl „Pacers“ ekipai būtų tiesiog per didelė prabanga kito sąskaita „karpyti“ jų abiejų minutes aikštelėje.

REKLAMA

JAV sporto žurnalistikos giganto „Bleacher Report“ analitikas Grantas Hughesas „Pacers“ klubui siūlo išmainyti lietuvį į Memfio „Grizzlies“ ekipą, kurioje praėjusį sezoną užbaigė Jonas Valančiūnas.

„Pacers“ prabangos mokesčių išvengdavo nuo 2005 metų ir komanda turi galimybę dabar pratęsti sutartį su D. Saboniu nesulaužydama šios serijos, tačiau vadovybė pinigus leidžia atsargiai. Lietuvis šiame sezone tapo pirmuoju žaidėju NBA istorijoje, kuris per mažiau nei 25 minutes rinkdavo bent po 14 taškų ir atkovodavo bent po devynis kamuolius. Krepšininkas jau yra pasirengęs svarbesniam vaidmeniui ir brangesniam kontraktui, tačiau „Pacers“ gali prioritetą teikti kitos pozicijos sustiprinimui nei stiprinti priekinę liniją.

REKLAMA
REKLAMA

Indianapolio ekipa priekinėje linijoje jau turi Mylesą Turnerį, kuris yra vienas geriausių žaidėjų gynyboje bei gali išplėsti aikštę. Indianapolio komanda su juo rudenį pasirašė ketverių metų 72 mln. JAV dolerių vertės kontraktą ir panašu, kad „Pacers“ sudarydama šią sutartį išlošė. Aukštaūgis būdamas 22 metų pirmavo lygoje pagal blokuotus metimus.

Tuo metu D. Sabonis nemažai NBA komandų galėtų žaisti startiniame penketuke, tačiau Memfio „Grizzlies“ klube su Jarenu Jacksonu jis gali sudaryti stiprų duetą. Krepšininkas gynyboje gali aplenkti ir M. Turnerį, o puolime yra universalesnis ir gali žaisti abejose pozicijose“,- dalijosi įžvalgomis ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „Bleacher Report“ apžvalgininko, mainais už lietuvį „Pacers“ geriausia būtų gauti „Grizzlies“ senbuvį Mike‘ą Conley.

31-erių amerikietis visą savo karjerą NBA nuo pat 2007-ųjų metų vilkėjo tik Memfio klubo marškinėlius.

G. Hughesas įsitikinęs, kad įžaidėjas į „Pacers“ žaidimą įneštų patirties, sustiprintų gynybą, bei sumažintų Victoro Oladipo tenkantį krūvį puolime.

Tiesa, 67 mln. JAV dolerių per dvejus metus uždirbsiantis M. Conley „Pacers“ kainuotų kur kas daugiau nei lietuvis, tačiau Indianapolio klubas turi pakankamai daug laisvų pinigų.

Galiausiai NBA analitikas mano, kad abi pusės liktų patenkintos tokiu sandoriu ir tik sustiprėtų, bet ar jo žodžiai išsipildys parodys tik ateitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų