REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradicine jau tapusioje „Penktojo kėlinio“ laidoje penktadienį krepšinio aktualijas aptarė Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, TV3 sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis ir komentatorius Tautvydas Kubilius.

Tradicine jau tapusioje „Penktojo kėlinio“ laidoje penktadienį krepšinio aktualijas aptarė Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, TV3 sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis ir komentatorius Tautvydas Kubilius.

REKLAMA

Trejetas kalbėjosi apie ganėtinai nustebinusį pirmąjį pusfinalio mačą tarp Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“, tačiau pripažino, kad kitokios serijos baigties tarp kitos poros – Kauno „Žalgirio“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ – nesitikėjo.

„Manau, kad „Neptūnas“ tikrai ginklų nesudės, juolab ir istorija klubui palanki. Komanda, turėjusi namų pranašumą, tik penkis kartus pralaimėjo pusfinalį, keturis jų šioje vietoje buvo „Rytas“. Bet kuomet prarandi pranašumą ir serija vyksta iki 2 pergalių, bus įdomu žiūrėti, kokį charakterį parodys klaipėdiečiai. Netikiu, kad matysime tokį apatišką ir blogiausią mačą žaidžiantį „Neptūną“, – kalbėjo T. Kubilius.

„Fizinis krepšinis palankesnis „Rytui“. Dainiui Adomaičiui galima duoti gerą pažymį: buvo žaidžiama kietai, nutraukiami deriniai, neleista įsimesti Gailiui ir Delininkaičiui. Savoje arenoje jie vėl lips ant varžovų, ant lentos. Tikiu, kad „Neptūnas“ parodys kitą veidą, bet „Rytas“ turi daugiau talento. Pritariu dėl to Žydrūnui Urbonui“, – teigė E. Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozės šiai serijai visų pašnekovų sutapo – 2:0 ją laimėti turėtų vilniečiai.

Buvo aptarta ir būsima „Ryto“ komandos sudėtis. Vyrai skyrė komplimentus Arnui Butkevičiui bei pripažino, kad jo išsaugojimas yra vienas „Ryto“ tarpsezonio prioritetų.

REKLAMA

„Jis yra grynas juodadarbis ir rodo, kad vidiniu motoru galima daug padaryti“, – sakė E.Pulkovskis.

Laidos dalyviai pripažino, kad „Rytui“ bus labai sunku galvoti apie Artiomo Parachovskio išsaugojimą, tuo tarpu Chriso Kramerio situacija taps testu pačiam amerikiečiui – ar dabar uždirbdamas 300 tūkst. eurų jis sutiks mažintis atlyginimą ir likti komandoje, kurios siela tapti spėjo.

Sutarta, kad vilniečiai gali rasti pamainą Rokui Stipčevičiui, o taip pat galvos skausmą kėlusiam D.J.Seeley bei sezono antroj pusėje atvykusiam Derekui Needhamui.

REKLAMA
REKLAMA

T. Kubilius akcentavo jaunimą: ar komandoje verti būti tokie žaidėjai kaip Margiris Normantas, Lukas Kvedaravičius ar Aistis Pilauskas.

„Manau, kad „Perlo“ žaidėjai turi daugiau potencialo: Blaževičius, Jarumbauskas, Marčiulionis“, – vardino T. Kubilius.

Vyrai abejojo, kaip į „Rytą“ įsilietų Dovis Bičkauskis, kuriuo klubas jau domisi, bet iškėlė kelis įdomius variantus sostinės ekipai – Donato Tarolio, Tomo Lekūno ar Karolio Lukošiūno pavardes. Svarbūs lūžio metai laukia Martyno Echodo – sutiko trejetas.

„Gal jis pasiekė savo lubas ir „Žalgiris“ jį paleisdamas tas jo lubas matė? Arba jei jų nepasiekė, galbūt jis yra šalia jų“, – mano E .Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos dalyviai kalbėjo ir apie „Žalgirio“ naujoką Jocką Landale’ą bei tris žaidėjus, kuriais kauniečiai domisi – Nigelą Hayesą, Rashawną Thomasą ir T.J.Bray’ų.

Vyrai mano, kad pirmasis jų būtų įdomiausias variantas žalgiriečiams.

Klaida nepažįstamas video

„Jis spindėjo Europos taurėje, gerai pataiko iš toli ir vidutinio nuotolio. 220 cm – jo ištiestų rankų ilgis. Jei pavyktų jį įsigyti, būtų gera investicija ateičiai, o jei pavyktų pasirašyti sutartį dvejiems metams, būtų dar geriau“, – kalbėjo E. Pulkovskis.

„Matome, kad „Žalgiris“ vadovaujasi strategija rinktis žaidėjus anksti ir ji pasiteisina“, – akcentavo V. Stalgaitis.

REKLAMA

Tuo tarpu dėl naujoko J.Landele’o visi trys vyrai sutarė vieningai – tai puikus „Žalgirio“ papildymas.

„Jam buvo tik pirmas sezonas Europoje. Žinome, kad Šaras nenori žalių žaidėjų, bet jis turėjo neblogą sezoną Belgrade pas europinės klasės trenerį Trinchieri. Jam vis dar 23-eji, jis yra molis, iš kurio Jasikevičius kažką nulipdys“, – mano T. Kubilius, pridėjęs, jog žalgiriečiams reiktų ieškoti ir tvirtesnio vidurio puolėjo.

„Jis – kitokio tipo žaidėjas nei Brandonas Daviesas, yra minkštesnis, bet gali pataikyti iš tolimesnių distancijų“, – skirtumus vardino V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų