REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelas Jordanas karjerą baigė prieš šešioliką metų, bet vis dar uždirba daugiau už šių dienų krepšinio žvaigždes LeBroną Jamesą, Stepheną Curry, Keviną Durantą. Geriausiu visų laikų krepšininku laikomo M.Jordano turtas vertinamas 1,9 mlrd. JAV dolerių. Pasižvalgykite, kaip jis uždirba ir išleidžia šiuos pinigus.

Michaelas Jordanas karjerą baigė prieš šešioliką metų, bet vis dar uždirba daugiau už šių dienų krepšinio žvaigždes LeBroną Jamesą, Stepheną Curry, Keviną Durantą. Geriausiu visų laikų krepšininku laikomo M.Jordano turtas vertinamas 1,9 mlrd. JAV dolerių. Pasižvalgykite, kaip jis uždirba ir išleidžia šiuos pinigus.

REKLAMA

Per savo krepšininko karjerą M.Jordanas uždirbo 90 milijonų dolerių, o didžioji dalis sukaupto turto ateina iš protingų investicijų ir reklamos sutarčių.

Vien iš „Nike“ kompanijos 56-erių vyras kiekvienais metais gauna 100 mln. JAV dolerių čekį. Nieko keisto – „Nike“ vien „Jordan Brand“ prekinio ženklo produkcijaos kiekvienais metais uždirba 3 mlrd. dolerių!

„Nike“ įkūrėjas Philas Knightas 1984 metais pasirašytą sutartį su M.Jordanu pavadino „geriausiu gyvenimo sprendimu“.

REKLAMA
REKLAMA

Čikagos „Bulls“ legenda taip pat turi sutartis su tokiomis įmonėmis kaip „Gatorade“, „Upper Deck“ ar „Hanes“.

Antras, labiausiai M.Jordano turtą „išpūtęs“ įvykis – Šarlotės „Hornets“ klubo įsigijimas. Šios ekipos savininku šešiskart NBA čempionas tapo 2010 metais, sumokėjęs 175 mln. JAV dolerių sumą.

REKLAMA

Netrukus visų NBA klubų vertė ėmė smarkiai augti. Po ketverių metų tai M.Jordaną oficialiai pavertė miljardieriumi, o dabar „Hornets“ vertinama net 1 mlrd. dolerių. M.Jordanui priklauso 90 proc. komandos akcijų.

„Forbes“ turtingiausiu buvusiu sportininku pripažintas atletas taip pat valdo keletą restoranų, „Nissan“ automobilių saloną. Nuolatinės investicijos ir grįžtantis pelnas leidžia M.Jordanui gyventi karališką gyvenimą, bet kartu jis nepamiršta ir likimo nuskriaustų.

M.Jordanas turi privatų lėktuvą, kurio serijinį numerį sudaro krepšininko marškinėlių numeris ir iškovotų titulų skaičius – N236MJ.

REKLAMA
REKLAMA

Krepšininkas išleido 13 mln. JAV dolerių statydamas savo svajonių namus Floridoje, o jau daugelį metų bando parduoti rūmus Čikagoje, kur gyveno karjeros metais.

Už įspūdingus namus, kuriuose yra pilno dydžio krepšinio aikštė, milžiniška treniruoklių salė, baseinai bei daugybė kambarių, prašoma 14,9 mln. JAV dolerių – dvigubai mažiau, nei norėta anksčiau. M.Jordanas turi namus ir netoli Šarlotės, kur valdo „Hornets“ klubą.

Šiais metais duris atvers ir dar vienas įspūdingas M.Jordano projektas – privatus golfo aikštynes, kuriame jis galės žaisti kada tik panorėjęs.

Jordano prekės ženklo galingumu bando pasinaudoti ir kiti – krepšininkas laimėjo teismus prieš keletą firmų, neteisėtai naudojusių jo vardą. Išsikovotus milijonus jis įsidėjo ne į kišenę, o paaukojo 23 skirtingoms labdaros organizacijoms, kurios rūpinasi beglobiais Čikagos vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pinigus M.Jordanas aukoja dosniai ir dažnai, o jų negaili ir vaikų svajonėms. Vyras turi tris sūnus iš pirmosios santuokos su Juanita Vanoy, su kuria kartu buvo 17 metų. Skyrybos jam kainavo 168 mln. JAV dolerių, kuriuos turėjo išmokėti buvusiai žmonai.

Visi vyresnieji M.Jordano vaikai pasuko į sportinių batelių verslą – Jeffrey Jordanas dirba „Nike“ kompanijoje, Jasmine’as Jordanas atstovauja „Air Jordan“ prekės ženklą Šarlotėje, o Marcusas Jordanas atidarė parduotuvę „Trophy Room“.

Jeigu bandytume suskaičiuoti viską, kur yra investavęs šių vaikinų tėvas, greitai pasimestume. M.Jordanas dosniai skiria pinigus startuoliams, turi beisbolo komandos akcijų, milžinišką jachtą, daugybę automobilių – nuo „Ferrari“ iki „Land Rover“.

REKLAMA

Pavyzdžiui, kai gavo 10 mln. JAV dolerių iš Čikagos „Bulls“, kaip premiją už pasirašytą sutartį, jis nusipirko 7 automobilius – sau ir kiekvienam šeimos nariui.

Nepaisant tokio sėkmingo gyvenimo tiek sportinės karjeros metu, tiek po jos, M.Jordanas turi dar vieną neišpildytą svajonę.

Jis yra pripažinęs, kad iškovotas NBA čempiono titulas, būnant ekipos savininku, jam suteiktų daugiau malonumo nei tie, kuriuos yra laimėjęs kaip žaidėjas. Tad M.Jordanas vis dar laukia „Hornets“ triumfo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų