REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Adomaitis dar nešvenčia, Maksvytis žada kitokį „Neptūną“

Vilniaus „Ryto“ komanda užtikrinta pergale pradėjo „Betsafe–LKL“ pusfinalio seriją. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje 75:46 sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“.

Vilniaus „Ryto“ komanda užtikrinta pergale pradėjo „Betsafe–LKL“ pusfinalio seriją. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje 75:46 sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“.

REKLAMA

„Džiaugiuosi komandos energija gynyboje. Svarbiausia buvo laikymasis drausmės gynyboje ir puolime kontroliuojant ritmą. Agresyvumas gynyboje ir kova bei darbas dėl atkovotų kamuolių buvo puikus. Vis dėlto reikės kuo greičiau pamiršti šias rungtynes“, – sakė strategas.

– Kaip pavyko išjungti „Neptūno“ tritaškius? –

Su agresyvia gynyba. Pirmoje dalyje buvo keli lengvesni metimai, šiek tiek vėlavome gynyboje, bet antroje dalyje buvo labai geros pagalbos.

– Kaip galite paaiškinti tokią gynybos transformaciją?

– Visada komandinėje gynyboje 1 arba 2 žaidėjai padarydavo klaidą. Galima sakyti, kad dabar visi 5 žaidėjai išlaikė koncentraciją ir žaidė su ta rizika, kuri buvo numatyta taktikoje.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokio „Neptūno“ persirikiavimo laukiate penktadienį?

– Tai yra viskas apie psichologiją ir fiziškumą. Tai bus pagrindinis dalykas.

– Ar namų aikštės pranašumas turi kažkokią įtaką? – Nemanau. Jie laimėjo Vilniuje, o mes – Klaipėdoje. Bus visiškai kitokių 40 minučių.

REKLAMA

– Kas išlaisvina A. Butkevičiaus tokį žaidimą puolime?

– Pasitikėjimas savimi. Kitas dalykas, jis gerai jaučiasi šalia kitų komandos draugų ir sistemoje, kuri dabar yra susidėliojusi.

Tuo metu Kazys Maksvytis išlieka optimistas.

„Šiandien visiškai sudegėme. Labai nepatiko, kaip pradėjome rungtynes, ypač gynyboje. Varžovai pirmoje pusėje buvo surinkę 9 kamuolius puolime, o ir pikenrolų gynyboje jie per lengvai atakavo mūsų sunkias vietas ir jiems tai pavyko.

Antroje pusėje labiausiai gaila, kad vyrai nuleido rankas ir galvas, o ketvirtame kėlinyje jau ir aš, ir komanda ėmėme galvoti apie kitas rungtynes“, – sakė Kazys Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA

– Atrodė, kad komanda prametė ir gerų susikurtų metimų.

– Reikės žiūrėti įrašą. Manau, kad nesusikūrėme gerų situacijų, forsavome, atsirado neužtikrintumas.

– Buvo situacijų, kai „Rytas“ žaidė trimis gynėjais, kodėl jų išnaudoti jums nepavyko?

– Šiandien jie agresyviau gynėsi, neleido priimti kamuolio, išmušė mus iš savo taškų. Prastai gynėmės prieš šias situacijas.

– Kas bus svarbu prieš kitas rungtynes?

– Esu optimistas. Neįsivaizduoju, kad būtų galima sužaisti blogiau nei šiandien. Visų pirma atsakomybė tenka treneriui, jos nesikratau. Šios rungtynės rodo, kad turime didelį potencialą kitam mačui.

– Kas leidžia tikėti, kad „Neptūnas“ išgyvens dar vieną kritinę situaciją šį sezoną?

– Pamatysime kitose rungtynėse kaip atrodome tokiose situacijose. Dažniausiai taip būna: po geresnių rungtynių seka atsipalaidavimas, po blogesnių – susikaupimas, tikiuosi, šis faktorius suveiks. Super dalykų nereikia: situacijos iš po krepšio, tritaškiai. Jie buvo geriau pasiruošę ir pelnytai laimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate Arno Butkevičiaus progresą puolime?

– Jį žino visa ši komanda. Super taktikos neturėjome, kad labai padėtume juo jo, bet jis susirenka savo taškus ne iš sudėtingų derinių: jis bėga į baudos aikštelę ir pasiima kamuolį, o atkovotus kamuolį greitame puolime jis yra vienas geriausių. Antri šansai, greitas puolimas – tam sustabdyti reikia koncentracijos ir energijos.

– Laukia pilna „Ryto“ arena. Kiek sunkiau bus žaisti joje nei „Siemens“ arenoje.

– Galvoju, kad sunkiau. Ten yra ypatinga atmosfera, bet visiems sąlygos vienodos, turėsime rytinį pamėtymą, o tą atmosferą reikės išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų