REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ ekipa nuo pat pirmųjų rungtynių minučių demonstravo pavyzdinę gynybą, kontroliavo situaciją ir iškovojo triuškinamą pergalę pusfinalio starte.

Vilniaus „Ryto“ ekipa nuo pat pirmųjų rungtynių minučių demonstravo pavyzdinę gynybą, kontroliavo situaciją ir iškovojo triuškinamą pergalę pusfinalio starte.

REKLAMA

Namų aikštės pranašumą perėmę vilniečiai be didesnio vargo 75:46 (17:10, 19:17, 20:12, 19:6) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“, kuris prametė pirmus 16 savo mestų tritaškių. „Rytas“ serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0, o antrosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos Vilniuje penktadienį.

Pro šalį iš tolį šaudęs „Neptūnas“ pasiekė šio sezono „Betsafe–LKL“ antirekordą. Iki šiol mažiausiai taškų per rungtynes buvo surinkusi Prienų „Skycop“, kuri buvo sutriuškinta Kauno „Žalgirio“ 48:93.

„Neptūnas“ taip pat pasiekė ir tolimų metimų sezono antirekordą, kai pataikė vos vieną tritaškį iš 20 (5 proc.).

„Rytą“ į pergalę šiame susitikime vedė nuostabią sportinę formą demonstruojantis Arnas Butkevičius. Puolėjas surinko galingą dvigubą dublį, pelnė 17 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 32 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečių gretose dviženklę taškų ribą pasiekė vienintelis Gytis Masiulis, kuris pelnė 12 taškų. Aukštaūgis taip pat yra vienintelio „Neptūno“ tikslaus tritaškio autorius.

REKLAMA

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 12 (1/5 tritaškių, 5 atk. kam.), Jerai‘us Grantas (6 atk. kam.) ir Deividas Gailius (5 atk. kam.) po 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17 (13 atk. kam., 4 rez. perd.), Derekas Needhamas 12, D.J.Seeley ir Artiomas Parachovskis (8 atk. kam.) po 11, Mindaugas Girdžiūnas 10.

Puikiai gynyboje rungtynių pradžioje žaidęs „Rytas“ po pirmojo ketvirčio pirmavo 17:10. O jau antrojo ketvirčio metu vilniečiai įgijo ir dviženklį pranašumą – 22:10.

Nors klaipėdiečiai buvo sumažinę savo atsilikimą iki šešių taškų (27:33), Roko Stipčevičiaus tritaškis pirmosios rungtynių dalies pabaigoje leido vilniečiams išlaikyti saugų atstumą – 36:27.

REKLAMA
REKLAMA

„Neptūnas“ pirmoje rungtynių dalyje prametė visus 11 tritaškių. „Rytas“ pirmoje dalyje ne tik geriau metė iš toli (6/15, 40 proc.), tačiau taip pat užtikrintai pirmavo kovoje dėl atšokusių kamuolių (22:16).

Po ilgosios pertraukos vilniečiai per keturias minutes praleido vos tris taškus ir įgijo didžiausią iki tol turėtą pranašumą (44:30). Vilniečiai trečiąjį ketvirtį užbaigė spurtu 9:2 ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo jau 17 taškų pranašumą (56:39).

Lemiamo ketvirčio metu „Rytas“ tik didino savo persvarą ir pradėjo triuškinti varžovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų