REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Rūta Meilutytė (nuotr. Fotodiena.lt)

Trečiadienį Lietuvos sporto padangę sudrebino žinia, kad olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė Rūta Meilutytė baigia sportininkės karjerą.

45

Trečiadienį Lietuvos sporto padangę sudrebino žinia, kad olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė Rūta Meilutytė baigia sportininkės karjerą.

REKLAMA

„Plaukimo dėka patyriau gyvenimą, apie kokį kadaise nebūčiau nė pagalvojusi. Turėjau galimybę pamatyti didelę dalį pasaulio, susipažinti ir dirbti su nuostabiais žmonėmis. Tai ypatinga patirtis ir dabar noriu tą patirtį ir įgytus įgūdžius panaudoti naujoje distancijoje, šį kartą – už baseino ribų. Esu pasiruošusi pradėti naują gyvenimo etapą. Ačiū visiems mane šiam kely palaikiusiems ir ne tik.

Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių rėžimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti. Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“,- jausmingai apie atsisveikinimą su profesionaliu sportu kalbėjo plaukikė.

Per savo šlovingą karjerą 22-ejų metų plaukikė svarbiausiose tarptautinėse varžybose iškovojo net 20 aukso, 10 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

2012-ųjų metų Londono olimpinėse žaidynėse ji tapo tikra plaukimo varžybų sensacija, kai būdama vos 15-os metų amžiaus triumfavo moterų 100 m plaukimo krūtine finale, bei iškovojo aukso medalį Lietuvai.

REKLAMA

Vėliau lietuvei teko ne kartą konfliktuoti su viena pagrindinių savo varžovių ruse Julija Jefimova, kuri netgi buvo laikinai diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo.

Būtent šios šalies žiniasklaidoje žinia apie R. Meilutytės karjeros pabaigą sutikta dvejopai.

Rusai nelinkę tikėti sportininkės pateikta versija apie pasitraukimo iš profesionalaus sporto priežastis.

„Meilutytė kritikavo Jefimovą dėl dopingo vartojimo, o dabar pati baigia karjerą, kad pabėgtų nuo diskvalifikacijos“,- skelbiama portalo „sportsdaily.ru“ antraštėje.

Anot minėto šaltinio, Rūta nenorėjo būti teisiama dėl antidopingo agentūros taisyklių pažeidimo ir likti sukritikuota taip pačiai, kaip ji kritikavo J. Jefimovą.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad „Auksine žuvele“ vadinama sportininkė balandžio mėnesį užsitraukė nemalonę, kai tris kartus iš eilės sutartoje vietoje jos nesulaukė dopingo kontrolieriai.

Pirmasis toks atvejis buvo užfiksuotas 2018 m. balandžio 22 d., antrasis – 2018 m. rugpjūčio 19 d., trečiasis – 2019 m. kovo 28 d.

Vadovaujantis Pasaulinio antidopingo kodekso 10.3.3. straipsniu, už tokį pažeidimą skiriama dvejų metų diskvalifikacija, kuri gali būti sutrumpinta iki ne mažiau kaip vienerių metų, atsižvelgiant į sportininko kaltės laipsnį.

Kaip rašo „Sport-Express.ru“ žurnalistė Natalija Marjančika lietuvei visgi greičiausiai nepavyks išvengti diskvalifikacijos net ir paskelbus apie karjeros pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinė Jefimovovos varžovė traukiasi iš sporto, bet išvengti diskvalifikacijos jai gali nepavykti“,- taip skamba minėtos žurnalistės antraštė.

Kai buvo pirmą kartą paskelbtą apie galimą lietuvės diskvalifikaciją, „Sport-Express.ru“ Rūtą skalpavo kur kas rimčiau.

„Smerkė Jefimovą, o dabar pati bus diskvalifikuota“,- tada rašė šio portalo apžvalgininkai, nepamiršę paminėti, kad kadaise lietuvė buvo itin nepatenkinta rusės veiksmais.

Apskritai, beveik visuose Rusijos žiniasklaidos pateiktuose pranešimuose apie R. Meilutytės pasitraukimą primenamas jos ir J. Jefimovas karas, kuris vyko ne tik plaukimo varžybose, bet ir už baseino ribų.

R. Meilutytei iki šiol priklauso pasaulio plaukimo rekordas moterų 100 m krūtine rungtyje trumpame baseine bei Europos rekordai 50 ir 100 m krūtine distancijose tiek ilgame, tiek trumpame baseine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų