REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena geriausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos sportininkių, Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė plaukikė Rūta Meilutytė deda tašką spalvingoje karjeroje.

Viena geriausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos sportininkių, Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė plaukikė Rūta Meilutytė deda tašką spalvingoje karjeroje.

REKLAMA

Visą pasaulį nuo 15-os metų savo greičiu stebinusi lietuvaitė pradeda naują gyvenimo etapą ir traukiasi iš profesionalaus sporto.

„Iki šiol visą save atidaviau plaukimui. Nuo ankstyvos paauglystės gyvenau šiuo sportu. Dėl įtempto treniruočių rėžimo atidėjau mokslus, prie kurių noriu dabar sugrįžti.

Noriu patirti paprastus dalykus, augti, geriau suprasti save ir mane supantį pasaulį“, – pranešusi netikėtą žinią sakė plaukikė.

Ši patyliukais „koridoriuose“ prognozuota, bet vis tik labai netikėta naujiena pribloškė ne tik plaukimo federacijos, olimpinio komiteto ir šalies sporto bendruomenės vadovus, bet ir įžymybes bei aktyviausius visuomenės narius.

REKLAMA
REKLAMA

Štai vos pasklidus naujienai dėl Rūtos pasakos pabaigos savo nuomone jautriai pasidalino žurnalistas ir „Laisvės TV“ įkūrėjas bei laidų vedėjas Andrius Tapinas.

REKLAMA

Apžvalgininkas nevyniojo žodžių į vatą. Tai pasak jo, visai Lietuvai yra unikalios epochos pabaiga.

„Lietuvos sportui, ką ten – apskritai visai Lietuvai tai yra unikalios epochos pabaiga. Tokios kaip mūsų auksinė žuvelė, kuri būdama penkiolikos stovėjo ant aukščiausios olimpinės pakylos ir klausėsi Lietuvos himno, mes dar ilgai, o gal ir iš viso neturėsim“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

„Žmogus pasiekė maksimumą, valio. Ko dar galima norėti? Kol nusiris žemiau atkrentamosios kartelės? Labai svarbu žinoti kada sustoti. Manau tai pats puikiausias metas. Galų gale žmogus turi ir asmeninį gyvenimą, į kurį taip pat reikia investuoti“, – palaikymą išreiškė vienas A. Tapino sekėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujiena apie Rūtos karjeros pabaigą pasiekė ir palietė verslininką, Europos parlamento narį Antaną Guogą.

„Šiandien turime drąsiai sakyti Ačiū, Rūta. Rūta Meilutytė baigia savo sportinę karjerą. Teprasideda gyvenimas!“, – tarsi sušuko A. Guoga.

Apie Rūtos pasitraukimą išgirtusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė taip pat išreiškė begalinį palaikymą ir tvirtino, kad olimpiečiai priims bet kokį pačios R. Meilutytės sprendimą.

„Rūta – keturiskart geriausia Lietuvos sportininkė, savo šaliai iškovojusi ne vieną aukščiausios prabos medalį, įskaitant ir olimpinį auksą. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vardu dėkoju Rūtai už jos darbą, medalius ir emocijas, padovanotas Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinia apie karjeros pabaigą – netikėta, tačiau gerbiame bet kokį jos apsisprendimą“, – sakė LTOK prezidentė.

Pagarbą plaukikei išreiškė ir reklamų kūrėja, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, dar žinoma MissSheep slapyvardžiu.

*****

Iki 2012 metų olimpinių žaidynių Rūta Meilutytė dėl amžiaus apribojimų negalėjo startuoti nei Europos jaunimo, nei suaugusiųjų čempionatuose, tačiau teisę dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse išsikovojusi tada dar niekam nežinoma plaukikė iš Lietuvos tapo sensacija – būdama vos 15 metų laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje. R. Meilutytė tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį. Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose.

REKLAMA

Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Per savo karjerą Rūta Meilutytė svarbiausiose tarptautinėse varžybose iškovojo net 20 aukso, 10 sidabro ir 1 bronzos apdovanojimą.

Jai iki šiol priklauso pasaulio plaukimo rekordas moterų 100 m krūtine rungtyje trumpame baseine bei Europos rekordai 50 ir 100 m krūtine distancijose tiek ilgame, tiek trumpame baseine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų