REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Turnyre liko keturios komandos, o taurę į viršų kels viena, pati stipriausia šalies ekipa.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Turnyre liko keturios komandos, o taurę į viršų kels viena, pati stipriausia šalies ekipa.

REKLAMA

Portalas tv3.lt kartu su ilgamečiu krepšinio treneriu Tomu Pačėsu ir sporto komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku apžvelgė LKL pusfinalius ir didžiausias laukiančias intrigas.

Primename, kad dėl vietos finale serijoje iki dviejų pergalių antradienį pradės varžytis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“, o trečiadienį savo seriją pradės ir Klaipėdos „Neptūnas“ su Vilniaus „Rytu“.

Ketvirtfinalis parodė daug

Vienareikšmiškai per sunkiausią kelią pusfinalio link brido „Ryto“ krepšininkai, tik paskutinėse rungtynėse užtikrintai peršokę Utenos „Juventus“ barjerą.

Tai, anot R. Vyšniausko, parodė, kad Lietuvos krepšinyje yra daug konkurencingo lygio komandų, tačiau sunki serija, abiejų specialistų nuomone, kartu gali tapti papildoma motyvacija ir energijos impulsu sostinės klubui.

REKLAMA
REKLAMA

„Sensacijos čia neįžvelgiu. Pirmos dvi kovos buvo labai rimtos, bet trečiose rungtynėse išryškėjo jėgų, disciplinos ir resursų skirtumai tarp komandų. Dabar „Rytas“ pusfinalyje ir niekas tos sunkios serijos neprisimins. Galbūt sunkus kelias ir bus ta priežastis, dėl kurios vilniečiai pusfinalyje atiduos ne šimtą, o du šimtus procentų savęs“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

REKLAMA

„Utenos gera komanda, bet ji, kaip ir daugėlis čempionato klubų, nerado ko pastatyti prieš Artsiomo Parakhouskio puolimą. Centras gali tapti kertiniu faktoriumi ir pusfinaliuose“, – pridūrė T. Pačėsas.

„Žalgiris“ triumfuos dar kartą, bet tikras finalas – Klaipėdoje

Specialistai neabejoja, kad „Žalgiris“ pratęs savo bekompromisį dominavimą lygoje ir į finalą veikiausiai žengs tiesiausiu keliu (2:0), bet kur kas didesnės aistros užvirs „Neptūno“ ir „Ryto“ dvikovoje.

Ją abu pašnekovai vertina kaip bene didžiausią viso sezono intrigą, o poros nugalėtojai be abejonių savo sezoną galės vadinti sėkmingu.

REKLAMA
REKLAMA

Uostamiesčio ir sostinės klubų akistatose netrūks ir įsimintinų mikrodvikovų, o būtent tai, T. Pačėso nuomone, sukels šiai serijai seniai lauktų kovos pusių.

Aikštėje į kovą stos dabar Klaipėdoje rungtyniaujantys buvę „Ryto“ žaidėjai Laimonas Kisielius ir Deividas Gailius, į uostamestį sugrįš netikėtai „Neptūną“ palikę ir dabar Vilniuje žaidžiantys Arnas Buktevičius su Mindaugu Girdžiūnu.

Ne ką mažesnė kova užvirs po krepšiu, kur grumsis kone visą sezoną sostinės klubą į priekį tempiantis A. Parakhouskis prieš už save vos keliais centimetrais žemesnius Simoną Galdiką ar Jerai Grantą.

„Šitą seriją tikrai laikyčiau didžiausia sezono intriga, kurioje bus tiek skirtingų individualių kovų, kad tik spėk dairytis“, – šypsojosi R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi – „Neptūnas“, ar „Rytas“?

Ties šiuo klausimu trenerio ir komentatoriaus nuomonė išsiskyrė. T. Pačėsas priminė, kad uostamiesčio komanda šiame sezone triskart įveikė „Žalgirį“, o žinant tai, kad „Neptūno“ ir „Ryto“ komandos sukomplektuotos panašiai, didžiausią skirtumą serijoje sudaro namų aikštelės pranašumas, kurį turi klaipėdiečiai.

„Tokioje serijoje namų pranašumas gali lemti labai daug. Sakyčiau, kad vienas kertinių faktorių. Pirmos rungtynės Klaipėdoje gali atsakyti į dalį klausimų, o toliau viską spręs žaidėjų psichologija. Komandos panašios, bet prognozuočiau sunkią „Neptūno“ pergalę ir patekimą į finalą“, – dėstė T. Pačėsas.

REKLAMA

Komentatorius R. Vyšniauskas tvirtina, kad daryti išankstines prognozes visuomet yra sunku, bet nežymiais poros favoritais jis laikytų „Ryto“ ekipą.

„Ko gero dėčiau lygybės ženklą, bet jei turiu pasakyti, kas keliauja toliau, tai manau, kad finale išvysime grandų klasiką tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“. Taip, manau, turėtų galvoti ir dauguma neutralių gerbėjų, laukiančių intrigų finaluose“, – dėstė komentatorius.

Kazio Maksvyčio faktorius

Emocingasis „Neptūno“ treneris vasarą pirmąkart savo karjeroje paliks Lietuvą ir persikels dirbti svetur. Išskėstomis rankomis K. Maksvyčio jau laukiama Vieningoje lygoje rungtyniaujančioje Permės „Parma“ komandoje.

REKLAMA

Tiesa, žinios apie būsimą trenerio persikėlimą buvo patvirtintos dar net nepasibaigus „Neptūno“ ir Prienų „Skycop“ ketvirtfinalio serijai.

Tokios naujienos, anot patyrusio krepšinio specialisto T. Pačėso, privalo būti skelbiamos žymiai vėliau, ne tuo metu, kai komanda dar nėra įgyvendinusi savo tikslų vietiniame fronte.

Paklaustas, kokią įtaką komandos nusiteikimui ir pačiam žaidimui gali turėti tokios žinios iš trenerio, T. Pačėsas suskubo reaguoti tvirtai – jis tokį uostamiesčio klubo sprendimą ir „paskubėtą“ ėjimą vadina klaida.

„Toks ankstyvas paskelbimas dėl K. Maksvyčio atsitraukimo nėra gerai. Tai yra klubo ir trenerio klaida, kuri tikrai gali atsiliepti rezultatuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, žinau, kad Kazys visuomet palaiko labai artimą ryšį su žaidėjais, tai tų motyvacinių problemų gali ir nekilti, bet klausimas, kodėl taip nesugebėta išlaukti ir neprasitarti“, – dėstė T. Pačėsas.

Finale dėl „įdomumo“ reiktų tikėtis „Ryto“

Abu tv3.lt kalbinti krepšinio specialistai sutinka, kad finalo serijoje pasipriešinti „Žalgiriui“ nesugebės niekas.

Tiek T. Pačėsas, tiek R. Vyšniauskas, neatsižvelgiant į tai, kas sudarys finalo porą su „Žalgiriu“, geriausiu atveju prognozuoja vieną kauniečių pralaimėjimą.

Vis dėlto, ilgametis treneris tikina, kad finale dėl didesnių aistrų norėtų matyti „Žalgirį“ ir „Rytą“, bet krepšinio kokybės prasme tinkamesnis finalas būtų „Žalgiris“ prieš „Neptūną“.

REKLAMA

Panašios nuomonės laikosi ir R. Vyšniauskas, manantis, kad žalgiriečiai dar vieną trofėjų į viršų kelti gali net ir tiesiausiu keliu (triumfavę 3:0).

Pusfinalio etapas Kaune prasidės antradienį, o Klaipėdoje komandos į kovą stos trečiadienio vakarą.

Finalo serija, planuojama, baigsis iki birželio 6-osios.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų