REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
J. Valančiūnas (nuotr. facebook.com)

Įsimintiną ir pokyčių kupiną sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) fantastiškais skaičiais baigęs Memfio „Grizzlies“ centras Jonas Valančiūnas nekantrauja apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

50

Įsimintiną ir pokyčių kupiną sezoną Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) fantastiškais skaičiais baigęs Memfio „Grizzlies“ centras Jonas Valančiūnas nekantrauja apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

REKLAMA

Iki pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje likus kiek daugiau nei trims mėnesiams J. Valančiūnas kalbėjosi su FIBA organizacijos atstovais, kuriems atskleidė nemažai intriguojančių detalių.

Karjeros pokyčiai

J. Valančiūnas paskutinę NBA mainų valandą buvo iškeistas į Memfio „Grizzlies“. Taip netikėtai nutruko septynerius metus trukusi lietuvio pasaka Toronto „Raptors“ klube.

Vis tik, persikėlęs į Memfį centras atsiskleidė naujomis spalvomis – per 19 rungtynių J. Valančiūnas fiksavo 19,9 pelnytų taškų ir 10,7 atkovotų kamuolių rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent trenerio metodika ir komandos žaidimo stilius, anot krepšininko, jam leido pagerinti statistinius rodiklius ir tapti vienu rimčiausių „Grizzlies“ ramsčiu tiek puolime, tiek ginantis prieš varžovų atakas.

REKLAMA

„Kiekvienas krepšininkas, siekiantis sėkmingos karjeros, nori kuo daugiau dalyvauti žaidime, kuo dažniau liesti kamuolį. Mano atveju, tai buvo labai tinkama komanda, daug taškų verčianti per didelį žmogų. Tikrai džiaugiausi galėdamas tapti svarbia Memfio klubo dalimi“, – šypsojosi lietuvių aukštaūgis.

Šiurpuliukai už Lietuvą

FIBA atstovams paklausus, koks jausmas užplūsta pagalvojus apie Lietuvos rinktinę, J. Valančiūnas patikino, kad šiurpuliukus jaučia kiekvieną kartą, o jokio motyvacijos klausimo net būti negali.

„Kiekvieną kartą, kai į aikštę žengiu su nacionalinės komandos marškinėliais, jaučiu šiurpuliukus. Žaisti rinktinėje man yra didžiausia garbė ir kaip žaidėjui, ir kaip žmogui“, – sakė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jonas ir Domantas

„Grizlis“ Jonas nebus vienintelis Lietuvos rinktinės žaidėjas, šiuo metu rungtyniaujantis NBA.

Kartu į pasaulio čempionatą Kinijoje vyks ir geriausią sezoną karjeroje sužaidęs Domantas Sabonis, o būtent judviejų tandemo J. Valančiūnas laukia nekantriai.

Tiesa, Jonas sutinka, kad tinkamam susižaidimui dar prireiks laiko.

„Žaisti su Domantu visuomet buvo didelis džiaugsmas. Laukiu, kada kartu žengsime į aikštelę. Dabar turime mėnesį tam, kad susiderintume savo judesius ir stiprybes. Tam, kad parodytume, ką turime geriausia“, – dėstė J. Valančiūnas.

Antri Valančiūno namai

Lietuvos nacionalinė komanda pasaulio čempionate iš pradžių grumsis H grupėje kartu su Australijos, Senegalo ir Kanados rinktinėmis. Būtent prieš pastarąją komandą Jonui grumtis bus ir sunku, ir malonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kanadoje jis praleido septynerius metus ir šią šalį drąsiai gali vadinti savo antraisiais namais. Vis tik, nuotaikingasis krepšininkas savo buvusiems „tėvynainiams“ žada „išspardyti užpakalius“.

„Tos rungtynės bus ypatingos. Juk beveik visą laiką žaidžiau Toronte, kartu su „Raptors“ atstovavome visą Kanadą NBA lygoje. Bet kartu tai bus puiki proga išspardyti jiems subines!“, – šūktelėjo aukštaūgis.

Tiesa, netrukus jis apie Kanadą ir Torontą prabilo kiek plačiau ir nuoširdžiau.

„Jaučiu neapsakomą pagarbą Torontui. Ir miestui ir komandai. Noriu padėkoti visiems kanadiečiams gerbėjams, kurie šiuos septynerius metus buvo labai malonūs ir puikūs sirgaliai. Mano NBA karjera keičiasi, bet esu dėkingas už viską“, – kalbėjo į Memfį persikėlęs centras.

Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės rugpūjčio 31-ąją, o finalas bus žaidžiamas rugsėjo 15-ąją.

Paskutinius du kartus pasaulio pirmenybėse lietuviai pateko į pusfinalį. Tiesa, į finalą prasibrauti paskutinius du kartus nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų