REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fantastiškai tritaškius metusi ir amerikiečių tempiama Maskvos CSKA ekipa Eurolygos finale palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ ir po trejų metų pertraukos tapo lygos čempione.

Fantastiškai tritaškius metusi ir amerikiečių tempiama Maskvos CSKA ekipa Eurolygos finale palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ ir po trejų metų pertraukos tapo lygos čempione.

REKLAMA

Rusijos klubas Vitorijoje šventė pergalę 91:83 (29:20, 15:22, 24:20, 23:21). 

Maskvos klubas šiose rungtynėse pataikė net 14/22 (63,6 proc.) tritaškių, kai varžovai vos 11/30 (36,7 proc.). 

CSKA į priekį vedė amerikiečių duetas – W.Clyburnas (4/6 trit.) ir Cory Higginsas (4/5 trit.) pelnė po 20 taškų. W.Clyburnas apskritai pasiekė asmeninį sezono rekordą, pataikydamas net keturis tolimus metimus. Iki tol tritaškius jis metė tik 32 proc. tikslumu ir „Anadolu Efes“ dažnai rizikavo, palikdami jį laisvą. Būtent jis ir buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju (MVP).

Prie 20 taškų W.Clyburnas pridėjo 5 atkovotus kamuolius, du rezultatyvius perdavimus ir 19 naudingumo balų. Pusfinalyje jis taip pat buvo puikus, kai į „Real“ krepšį įmetė 18 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Turkams net 29 taškus (3/7 dvit., 4/10 trit., 11/12 baud.) pelnė Shane’as Larkinas.

Prastai finalas susiklostė buvusiam žalgiriečiui Vasilje Micičiui. Serbas pelnė 10 tašku ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, bet pataikė tik 2/9 tritaškius ir surinko vos vieną naudingumo balą.

REKLAMA

CSKA komandai finale taškus pelnė vienintelis rusas – Nikita Kurbanovas. „Anadolu Efes“ turkai nepelnė nė taško.

CSKA vien per pirmas dešimt minučių pataikė penkis tritaškius ir dar pirmajame kėlinyje sugebėjo susikrauti dviženklį dvylikos taškų pranašumą.

Antrojo kėlinio pradžioje jie tris minutes neleido „Anadolu Efes“ krepšininkams pasižymėti ir buvo įgiję rekordinę 14 taškų persvarą.

Viskas ėmė keistis, kai Erginas Atamanas į kovą metė gynybiniais sugebėjimais pasižymintį Dogušą Balbay.

Pradėję aktyviau gintis ir galiausiai uždarę CSKA gynėjus, turkai surengė spurtą 22:10, taip įpusėjus rungtynėms jie atsilikimą apkarpė iki dviejų taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo kėlinio pradžioje trečią ir ketvirtą pražangas užsidirbo pagrindinis „Anadolu Efes“ centras Bryanas Dunstonas ir turėjo sėstis ant suolo. Būtent tada į priekį šovė CSKA.

W.Clyburnas pataikė du, C.Higginsas vieną tritaškį ir rezultatas iš 51:49 šoktelėjo į 65:54 CSKA naudai.

Maskviečiai jau buvo susigrąžinę rekordinę 14 taškų persvarą, bet iki kėlinio pabaigos jos vėl neišsaugojo. Sh.Larkinas paskutinę ketvirčio sekundę smeigė tritaškį, pratęsė turkų spurtą 8:0 ir sumažino atotrūkį iki 62:68.

Ketvirtajame kėlinyje Stambulo komanda buvo kelis kartus priartėjusi iki keturių taškų, bet tada Nando de Colo pataikė iš toli, nesusivaldęs E.Atamanas gavo techninę pražangą ir CSKA vėl buvo priekyje dviženkle persvara.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet rungtynės ir toliau vyko nenuspėjamai – K.Simonui ir V.Micičiui pataikius po tritaškį, o B.Dunstonui išprovokavus nesportinę pražangą „Anadolu Efes“ priartėjo iki 81:85.

Vis tik herojumi norėjęs tapti Sh.Larkinas kelis kartus prametė ir CSKA, realizavusi baudas, tapo čempione.

CSKA: W.Clyburnas ir C.Higginsas po 20, N.de Colo 15, K.Hinesas 9, O.Hunteris, N.Kurbanovas ir D.Hackettas po 7, S.Rodriguezas 6.

„Anadolu Efes“: Sh.Larkinas 29, K.Simonas 15 (2/10 dvit., 10 atk. kam.), B.Dunstonas 13 (10 atk. kam.), V.Micičius 10, J.Andersonas 7, B.Motumas 4, R.Beaubois 3, A.Moermanas 2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų