REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Meilutytė šią savaitę sugrįžo į Lietuvą ir jau artimiausiu metu turėtų susitikti su Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) atstovais.

Rūta Meilutytė šią savaitę sugrįžo į Lietuvą ir jau artimiausiu metu turėtų susitikti su Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) atstovais.

REKLAMA

Pirmasis šią žinią paskelbė naujienų portalo Delfi.lt sporto žurnalistas Linas Jocius.

Vėliau šią informaciją portalui tv3.lt patvirtino ir LPF generalinis sekretorius Tomas Pakštys.

Anot jo, susitikimas turėtų įvykti artimiausiu metu, tačiau tiksli jo data dar nėra sutarta.

Primename, kad „Auksine žuvele“ pravardžiuojama sportininkė balandžio mėnesį užsitraukė nemalonę, kai tris kartus iš eilės sutartoje vietoje jos nesulaukė dopingo kontrolieriai.

Pirmasis toks atvejis buvo užfiksuotas 2018 m. balandžio 22 d., antrasis – 2018 m. rugpjūčio 19 d., trečiasis – 2019 m. kovo 28 d.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujantis Pasaulinio antidopingo kodekso 10.3.3. straipsniu, už tokį pažeidimą skiriama dvejų metų diskvalifikacija, kuri gali būti sutrumpinta iki ne mažiau kaip vienerių metų, atsižvelgiant į sportininko kaltės laipsnį.

REKLAMA

Oficialiai R. Meilutytė dar nėra diskvalifikuota, tačiau tai veikiausiai tėra laiko klausimas.

Būtent dėl to sportininkė nebuvo įtraukta į Lietuvos rinktinės sudėtį pasaulio plaukimo čempionate, kuris liepos 21-28 dienomis vyks Pietų Korėjoje.

Kaip teigia T. Pakštys, artimiausiomis dienomis Vykdomojo komiteto nariai ir R. Meilutytė sės prie bendro stalo ir aptars galima tolimesnį bendradarbiavimą.

2012-ųjų metų Londono olimpinių žaidynių čempionės ateitį gaubia nežinia.

Plaukikę už Atlanto treniravęs Dave‘as Salo portalo swimswam.com žurnalistui Bradenui Keihtui atskleidė, jis Rūtos netreniruoja jau nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pati sportininkė pasiprašė pertraukos ir nuo to laiko profesionaliai nesportuoja.

R. Meilutytė oficialiose varžybose paskutinį kartą dalyvavo 2018-ųjų metų gruodžio mėnesį.

Tada Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate trumpajame (25 m) baseine lietuvė iškovojo sidabrą 50 m krūtine rungtyje, tačiau 100 m distancijoje į finalą nepateko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų