REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki NBA naujokų biržos lieka kiek daugiau nei mėnesis, tačiau niekas neabejoja, kas bus pasirinktas pirmuoju šaukimu. Zionas Williamsonas dėmesį į save atkreipė dar dominuodamas mokyklos komandoje, o tai pratęsė ir pasirinkęs žaidimą Djuko universitete.

Iki NBA naujokų biržos lieka kiek daugiau nei mėnesis, tačiau niekas neabejoja, kas bus pasirinktas pirmuoju šaukimu. Zionas Williamsonas dėmesį į save atkreipė dar dominuodamas mokyklos komandoje, o tai pratęsė ir pasirinkęs žaidimą Djuko universitete.

REKLAMA

Čia jis užsibuvo vos metus ir nusprendė ilgiau nelaukti bei žengti į NBA lygą. Naujokų biržą laimėjusi Naujojo Orleano „Pelicans“ trina rankomis ir jau planuoja ateitį, kurią lipdys ne aplink Anthony Davisą, o 18-metį Z.Williamsoną.

201 cm ūgio ir net 126 kg svorio vaikinas daugiausiai laiko praleidžia žaisdamas sunkiuoju krašto puolėju, bet gali pasislinkti tiek per poziciją žemiau, tiek tapti centru.

Nepaisant didelio svorio, Z.Williamsonas išsiskiria milžinišku šuoliu ir greičiu. NBA superžvaigždė Kevinas Durantas jį apibūdino kaip atletą, kokių būna vos vienas per visą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Wizards“ žvaigždė Johnas Wallas Z.Williamsono gebėjimą krauti į krepšį prilygino Vince’ui Carteriui. Per vienerias rungtynes mokykloje puolėjas yra įkrovęs net 10 kartų.

REKLAMA

Krepšininkas taip pat lygintas su Charlesu Barkley bei LeBronu Jamesu, o daugelis krepšinio pasaulio atstovų įsitikinę, kad jis yra didžiausias talentas studentų krepšinyje nuo pat Michaelo Jordano laikų.

Jaunuolio atletinės savybės kartais nepelnytai užtemdo kitus gebėjimus – jis ganėtinai gerai valdo kamuolį bei skirsto kamuolius. Didžiausią nerimą kelia pastangos gynyboje ir metimo technika. Vis tik reikia pastebėti, kad Z.Williamsonas išsiskiria ir unikalia savybe – vienodai gerai valdo abi rankas.

Z.Williamsonas krepšinį žaisti pradėjo būdamas penkerių, o pirmąja trenere tapo mama Sharonda Sampson.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukęs 9-erių berniukas pradėjo keltis penktą valandą ryte ir nuolat treniravosi. Jis žaidė prieš ketveriais metais vyresnius vaikus, netrukus pradėjo šlifuoti įžaidėjui reikalingus įgūdžius ir kurį laiką rungtyniavo šioje pozicijoje.

Per vieną vasarą Z.Williamsonas išstypo net 16 centimetrų ir devintoje klasėje pirmą kartį įkrovė į krepšį. Mokyklų pirmenybėse Z.Williamsonas per vienerias rungtynes buvo pelnęs 53 taškus, o paskutiniais metais rinko po 36,4 taško, sugriebdavo 11,4 kamuolio ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jį medžiojo visi garsiausi JAV universitetai, bet galiausiai kovą laimėjo Djukas. Čia jis praleido vienerius metus, susišlavė daugybę apdovanojimų ir tarė „sudie“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar milžinišką vaikino vertę puikiai atskleidžia garsiai nuskambėjęs incidentas NCAA pirmenybėse, kai šis patyrė traumą suplyšus „Nike“ bateliui. Kitą dieną kompanijos akcijų vertė krito net 1,1 mlrd. dolerių.

Z.Williamsonas debiutiniame sezone prisijungė prie K.Duranto ir A.Daviso kompanijos – daugiau niekas per debiutinį sezoną NCAA nėra surinkę 500 taškų, 50 perimtų kamuolių ir 50 blokų.

„Didžiausią įspūdį man daro tai, kad būdamas toks didelis Zionas sugeba taip judėti aikštėje. Tai itin įspūdinga. Visi mato, kad jis yra atletiškas. Bet greitis ir judėjimas.. Tai neįtikėtina“, – Z.Williamsonu žavėjosi ir L.Jamesas.

Dabar belieka sulaukti debiutinio Z.Williamsono sezono ir pamatyti, kaip jam seksis pritapti NBA pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų