REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bokso superžvaigždė Egidijus Kavaliauskas (21-0-1) įsitikinęs – paskutinėje kovoje į viršų turėjo kilti jo ranka, bet savojo šanso jis vis tiek sulauks. Tas šansas – kova dėl galimybės tapti pasaulio pusvidutinio svorio čempionu ir visam laikui įsirašyti į Lietuvos istoriją.

Lietuvos bokso superžvaigždė Egidijus Kavaliauskas (21-0-1) įsitikinęs – paskutinėje kovoje į viršų turėjo kilti jo ranka, bet savojo šanso jis vis tiek sulauks. Tas šansas – kova dėl galimybės tapti pasaulio pusvidutinio svorio čempionu ir visam laikui įsirašyti į Lietuvos istoriją.

REKLAMA

Dar nė vienas šalies boksininkas nėra pasiekęs tokių aukštumų. Taip, 1929 metais Juozas Žukauskas „Šarkis“ tapo sunkaus svorio pasaulio čempionu, bet jis buvo lietuvių kilmės amerikietis.

Tuo tarpu „Nuožmiąja mašina“ vadinamas 30-metis E.Kavaliauskas – Lietuvos trispalvę į bokso aukštumas iškėlęs kaunietis, svajonės JAV besivaikantis jau šešerius metus, per kuriuos nė karto profesionaliame ringe nepatyrė nesėkmės.

Prie E.Kavaliausko pavardės – tik vienos lygiosios, užfiksuotas kovo 30 d. kovoje su Ray Robinsonu (24-3-1). Iš karto po kovos šis sprendimas buvo sutiktas itin prieštaringai, tada nusivylimo neslėpė ir E.Kavaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš laimėjau ir tą padariau ganėtinai aiškiai. Teisėjai su tuo nesutiko, bet aš negaliu kontroliuoti to, kokią kovą jie žiūri. Noriu kautis dėl čempiono titulo, nes tikiu, kad šį vakarą laimėjau. Vis dar esu nenugalėtas ir žinau, kad galiu nugalėti visus diviziono čempionus“, – vakarą po kovos sakė lietuvis.

REKLAMA

Prie tokio teisėjų verdikto, nors E.Kavaliauskas ir aiškiai dominavo, galėjo prisidėti ir faktas, jog susirėmimas vyko gimtajame R.Robinsono mieste Filadelfijoje.

„Lygiosios. Neįtikėtina. Visiškai su tuo nesutinku“, – po kovos rašė ir garsus ESPN bokso apžvalgininkas Danas Rafaelis.

Prabėgus beveik dviems mėnesiams savo nuomonės nekeičia ir E.Kavaliauskas.

„Po laiko dar aiškiau pasidarė, kad ta pergalė buvo mano. Bendravau su pasaulyje žymiais bokso treneriais, ekspertais, visi vienareikšmiškai sakė, kad ten buvo mano pergalė.

Kaip ir smagiau pačiam, kad kiti mato, jog laimėjau, bet statistikoje yra lygiosios ir nieko nepakeisi“, – tv3.lt sakė boksininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiosios galimai reiškė daugiau, nei vien įrašas statistikos protokole. E.Kavaliauskas jau kurį laiką siekia kovos su JAV bokso superžvaigžde Terence’u Crawfordu (35-0-0), kuriam nuo praėjusių metu priklauso WBO organizacijos pusvidutinio svorio čempiono titulas.

Tuo tarpu E.Kavaliauskas yra WBO reitingo lyderis ir pagrįstai nori šanso susikauti dėl diržo. Tačiau lygiosios gali tapti priežastimi šio šanso lietuviui dar nesuteikti.

„Gal tai buvo daugiau bokso politika, – apie skandalingas lygiąsias svarsto jis. - Kažkas galbūt bandė mane apraminti dėl kovos su T.Crawfordu. Bent mes taip galvojame su treneriais. Gal davė lygiąsias, kad reitinge pakrisčiau žemiau ir mažiau šnekėčiau, nes vis dažniau jį kviesdavau ir siūlydavau kautis, sakydavau, kad aš vertas tos kovos. Gal taip bandė mane atvėsinti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomi detalė ir ta, kad E.Kavaliauskas ir T.Crawfordas priklauso tai pačiai bokso kovų organizatorei „Top Rank“.

„Manau, kad čia daugiau politiniai dalykai. T.Crawfordas yra amerikietis ir mano promoteriams (kovų organizatoriams, – aut. past.) neša didelius pinigus. Jis yra populiarus, geriausias pasaulio boksininkas, jiems prarasti tokį vardą, jeigu laimėčiau prieš jį, nenaudinga. Mano vardas tokių pinigų neatneštų. Gal ir kiša koją tai“, – mąsto E.Kavaliauskas.

„Top Rank“ vadovas Bobas Arumas kovą su T.Crawfordu E.Kavaliauskui žadėjo prieš kurį laiką, bet pažada neištesėjo.

„Man T.Crawfordą žadėjo prieš lapkričio kovą, bet davė Roberto Arriazą. Po tos kovos B.Arumas sakė, kad sekantis tikrai bus Crawfordas. Aš jau tikėjau, bet davė R.Robinsoną. Šnekos lieka šnekomis, kas ką kalba.. Kai įlipsiu į ringą ir jame būsiu su T.Crawfordu, tada jau žinosiu, kad atėjo mano metas.

REKLAMA

Neturės kur dingti T.Crawfordas. Kaip sakoma „viltis durnių motina“, bet tikiuosi, tikiuosi, kad jis sutiks ir priims mano iššūkį.

Būna apmaudu, kad žada ir žada. Gerai, galvoju, žadėkite, bet aš savo užsitarnausiu. Būna toks vidinis pyktis, todėl dar labiau stengiesi“, – pripažįsta boksininkas.

Vietoj kovos su lietuviu T.Crawfordas pasirinko Amirą Khaną (33-5-0) ir lengvai jį sudorojo balandžio 20 d.

„Jis pasirinko Khaną, nes jam tai buvo idealus varžovas. Khanas kažkada buvo geras, bet traukinys jau nuvažiavęs ir visi žino, kad jis nebėra toks, koks buvo. Amiras nėra sudėtingas varžovas ir tai Crawfordui buvo palanku, jis buvo užtikrintas, kad laimės, įgaus daugiau populiarumo ir užsidirbs pinigų“, – šią kovą vertino E.Kavaliauskas.

REKLAMA

Jos metu jis jau buvo Lietuvoje, kur pradėjo beveik šešias savaites truksiančias atostogas. Į JAV boksininkas sugrįš birželio 1 d., o Lietuvoje laiką leidžia su draugais bei šeima, bet kartu dalyvauja įvairiuose projektuose, renginiuose.

„Grįžti atostogauti, bet tenka ir padirbėti, – nusijuokė E.Kavaliauskas. – Šiaip viskas gerai, kai atostogauji Lietuvoje, viskas apskritai būna super. Gauni lietuviško maisto, lietuviško oro, žmonės savi, šeima, draugai, artimieji. Ta emocinė būklė daugiausiai duoda. Kai gerai jautiesi, tai ir fiziškai kūnas jaučiasi gerai“.

Net ir atostogų metu, bent kartą per dieną E.Kavaliauskas sportuoja ir palaiko sportinę formą, o intensyviai ruoštis naujoms kovos pradės vos grįžęs į JAV.

Lietuvis sako, kad į ringą norėtų lipti rugpjūtį arba rugsėjį bei tikisi, kad pagaliau gaus savo užtarnautą šansą, kuris suteiks galimybę tapti pirmuoju pasaulio bokso čempionu iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų