REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ pradės svarbiausią Lietuvos krepšinio lygos (LKL) etapą – atkrintamąsias. Trečioje vietoje finišavęs sostinės klubas susigrums su Utenos „Juventus“, o savo debiuto atkrintamosiose nekantriai laukia ir „Ryto“ jaunuolis Deividas Sirvydis.

Trečiadienį Vilniaus „Rytas“ pradės svarbiausią Lietuvos krepšinio lygos (LKL) etapą – atkrintamąsias. Trečioje vietoje finišavęs sostinės klubas susigrums su Utenos „Juventus“, o savo debiuto atkrintamosiose nekantriai laukia ir „Ryto“ jaunuolis Deividas Sirvydis.

REKLAMA

Birželį 19-ą gimtadienį minėsiančiam Deividui tai – pirma tokia patirtis daug žadančioje karjeroje.

Atkrintamųjų etapą krepšininkas pažįsta gerai, tačiau iki šiol lemiamas LKL sezono kovas jam teko stebėti tik nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

„Kad žaisčiau, tai taip, pirmas kartas“, – juokiasi „Ryto“ taikliarankis.

Sostinės klubą pastaruoju metu purtė didelio atgarsio susilaukę skandalai, o vienas pagrindinių jų – prezidento Antano Guogos atsistatydinimas, sukiršinęs ir klubo gerbėjus su pačia komandos vadovybe.

Vis tik, nuotaikos ir atmosfera komandos viduje, pasak D. Sirvydžio, dabar yra pakilios. Tiesa, tam tikrai reikėjo bent šiek tiek laiko, o didelio džiaugsmo nesukėlė ir paskutinė dvikova su Kauno „Žalgiriu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, esame pasiruošę. Po paskutinių rungtynių prieš „Žalgirį“ šiek tiek slogios nuotaikos buvo, bet dabar išsianalizavome klaidas, pasiruošėme ir laukiame, kol prasidės nauja istorija“, – nekantrauja 18-metis talentas.

REKLAMA

– Paskutinės rungtynės nieko nelėmė. Ar vis tiek taip pat skauda po pralaimėjimų „Žalgiriui“?

– Na taip, principinis varžovas, visuomet norisi laimėti. Kiekvienas pralaimėjimas yra liūdnas, tikrai, bet dabar važiuojame toliau.

– Laukia serija su Utenos „Juventus“. Kokia tai komanda?

– Sunku pasakyti, jie žaidžia tokį netradicinį krepšinį, turi ir derinių netradicinių, bet pagrinde reikia stabdyti jų greitą puolimą. Tada viskas bus gerai.

– Kiek lems centrų Artsiomo Parakhouskio ir Martino Gebeno dvikova?

– Tai bus viena kertinių dvikovų. Martinas naudingiausias sezono žaidėjas, tai lengva nebus, bet Artsiomas pas mus irgi vienas svarbiausių žaidėjų, tai tikiu, kad jis susitvarkys.

REKLAMA
REKLAMA

– Į aikštelę po užtrukusios pertraukos grįš ir D. J. Seeley. Jis buvo tik susižeidęs pirštą, ar buvo daugiau nutylėtų istorijų?

– Aš kiek žinau, tai tik trauma. Jis buvo pradėjęs sportuoti su mumis, bet tada vėl atsinaujino skausmai. Kitų niuansų man atrodo nebuvo.

– Tau pačiam tai bus pirmos atkrintamosios. Papildomos motyvacijos turbūt neprireiks?

– Motyvacijos pas mane visada pilna, bet dabar jos dar daugiau. Atkrintamosiose žaisti mažų mažiausiai smagu, kai tokios svarbios rungtynės.

– Šiemet reguliariajame sezone „Rytas“ vidutiniškai prarado daugiau nei 500 sirgalių per rungtynes. Kaip manai, kodėl?

– Kai komanda žaidžia gerai, tai ir sirgaliai plūsta į arenas. Pastaruoju metu nedemonstravome gero žaidimo, tai ir tų sirgalių turbūt mažiau būdavo. Pažadu, kad jau rytoj sužaisime geras rungtynes ir tikiuosi, kad fanų ateis daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Vasara tavęs laukia ypatinga. Sieksi sulaukti šaukimo NBA naujokų biržoje. Kaip jautiesi?

– Dar pats nesu garantuotas ir daug nežinau, čia labiau viską sprendžia agentas. Papildomo pasiruošimo nėra, dabar svarbiausia savo sezoną pabaigti. Reikia vieno žygdarbio, po to bus kitas.

– Kartu į NBA planuoja persikelti ir Ignas Brazdeikis. Teko jį matyti?

– Kažkada mačiau jo rungtynes, mačiau apžvalgą. Labai fiziškas ir atletiškas žaidėjas, turėtų tikti NBA. Kiek teko girdėti, turi neblogų galimybių patekti.

– Tai kiek rytoj tritaškių iš tavęs tikėtis gerbėjams?

– Daug (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų