REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mes, lietuviai, per vestuves vystome vaikus, kariame piršlį, geriame degtinę, miegame baltoje mišrainėje... Tačiau pasaulis margas kaip genys! Keistenybių pilni pakampiai! Pristatome pačias didžiausias iš jų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotakos pagrobimas (praktikuojama romų bendruomenėje).

Romų bendruomenėje jau šimtmečius gyvuoja nuotakų grobimo tradicija. Jei vyras sugeba pagrobti merginą ir laikyti ją savo žinioje 2-3 dienas, ji oficialiai tampa jo žmona.

REKLAMA

Anksčiau tai buvo naudinga, nes nereikėdavo nuotakos išsipirkinėti iš jos tėvų. Bet netgi šiais laikais toks elgesys romų kultūroje nestebina. Daugelis moterų susitaiko su faktu, kad apkūnus vyrukas, užpuolęs ją su chloroformo buteliu McDonaldo moterų tualete nuo šiol tampa jos vyru.

Tuoktuvės su gyvūnais (praktikuojama kai kuriuose Indijos regionuose)

Vakarų kultūroje gausu keistų prietarų, ypač susijusių su vestuvėmis. Didžiosios Britanijos nuotaka greičiau padegs bažnyčią ar atšauks ceremoniją nei susituoks nevilkėdama kažko seno, naujo, pasiskolinto ir mėlyno. O jaunikiui nevalia pamatyti tuoktuvių dieną nuotakos prieš prasidedant ceremonijai.

REKLAMA
REKLAMA

O štai Indijos santhal gentis nusprendė sumušti visus vestuvių keistenybių rekordus. Jie tiki, kad jei mergaitei iš viršutinių dantenų išauga dantis, tai akivaizdus ženklas, kad netolimoje ateityje ji bus suvalgyta tigro ar kito žvėries, nes dvasios jos nemėgsta. Todėl jai reikia susituokti su šunimi.

Būtent tai nutiko K. Handsai, 9-erių metų indų mergaitei, kuri „ištekėjo“ už vietinio benamio šuns Bacchano skambant 100-to svečių sveikinimams ir plojimams.

Gera žinia ta, kad tai tik ceremonija ir pora neprivalo gyventi vedybinio gyvenimo. Tai daroma tik piktų dvasių atbaidymui ir ateityje mergaitė galės tekėti už tikro vyro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuotakos juodinimas (praktikuojamas Škotijoje)

Daugeliu atveju škotai yra tipiniai europiečiai, tačiau turi kelias keistenybes: valgo avių vidurius, vyrai nešioja sijonus ir savo nuotakas apmėto smirdinčiais maisto produktais, tokiais kaip sugedę kiaušiniai.

Šis paprotys yra vadinamas „nuotakos juodinimu“ ir tai labai sena škotų tradicija. Nuotaka pagriebiama, kai mažiausiai to tikisi, tuomet visokiausiu šlamštu ištepama nuo galvos iki kojų. Tai gali būti bet kas nuo sugedusio pieno iki dervos ir plunksnų.

Tokia tradicija gali būti paaiškinama dvejopai. Arba tai pakelia vyrų nuotaiką (manant, kad škotų vyrams patinka niekada nesipraususios moterys), arba tai palengvina santuokinį gyvenimą, nes niekas, kas atsitinka po vestuvių, negali būti žiauriau už „juodinimą“.

REKLAMA

Storėjimo fermos (praktikuojama Mauritanijoje)

Pasaulyje yra daug grožio standartų. Kol vakariečių nuotakos yra pasiruošusios išsioperuoti kepenis, kad tik prieš vestuves numestų svorio, kitose kultūrose prieš didžiąją dieną moterys stengiasi, atvirkščiai, prisikimšti kuo daugiau maisto, nes apkūnumas yra labai vertinamas. Tam skirtos yra Maritanijos storėjimo fermos.

Tai vieta, į kurią jaunos mergaitės yra nusiunčiamos, kad priaugtų svorio, taptų patrauklesnės ir greičiau ištekėtų. Jos yra priverčiamos suvalgyti vežimą maisto, į kurį gali įeiti daugiau nei 2 kg sorų grūdų ir 15 l kupranugario pieno per dieną. Jei mergaitės vemia, prižiūrinčios jas senės priverčia vėl viską suvalgyti.

REKLAMA

Atsisakius paklusti mergaitės yra kankinamos. Liūdniausia tai, kad ši tradicija būtų išnykusi, jei prieš kelis metus valdžią užgrobusi karinė chunta nebūtų jos grąžinusi. Galbūt dabartinė valdžia manė, kad storesnes moteris bus lengviau pagauti.

Jokio tuštinimosi (praktikuojama kai kuriuose Malaizijos regionuose)

Nėra nieko gražesnio už vestuves. Juk tai būna pirma poros diena, praleista santuokoje. Bet tidong bendruomenės gentims, gyvenančioms šiaurės Borneo, vestuvės yra pirma varginančios kelionės į giliausią pragarą diena. Tai diena, kai pora turi 72 valandoms nustoti tuštintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal tidog tradicijas, naujai susituokusi pora turi išbūti namie ir jokiu būdu nesituštinti ateinančias tris dienas ir tris naktis. Dažnai  jaunieji būna prižiūrimi šeimos narių ir beveik nieko nevalgo bei negeria. Šios bendruomenės žmonės tiki, kad, jeigu jaunavedžiams pavyksta išlaikyti šį išbandymą, jų laukia ilgas ir laimingas gyvenimas bei daug sveikų vaikų, tad kentėti tikrai yra dėl ko.

Niekas taip nesutvirtina žmonių santykių kaip sunkumai ir nėra nieko sunkesnio už negalėjimą beveik pusę savaitės pasinaudoti tualetu. Kai trys dienos praeina, sutuoktiniai būna suartėję labiau nei bet kada. nes Šie tampa neįprastais vyru ir žmona. Jie tampa nesituštinimo draugeliais!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų