REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 20 proc. 14-15 metų paauglės jau turėjo lytinių santykių. Likusios merginos seksualinės patirties įgyja jau baigusios vidurinę mokyklą. Kaip teigia mokslininkai, dažniausiai merginos nekaltybę praranda studijuodamos pirmame ar antrame kurse.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažinties“ su intymiuoju gyvenimu nereikėtų atidėti ilgam

Seksologijos ekspertų tvirtinimu, po to, kai merginos tampa moterimis, jų seksualumas „tebemiega“. Mat bent metus ar dvejus seksas joms neteikia jokio pasitenkinimo.

REKLAMA

Tačiau kuo ilgiau atidedama „pažintis“ su intymiuoju gyvenimu, tuo sunkiau tokioms merginoms būna ir toliau. Tik maždaug 20 proc. moterų, pradėjusių lytinį gyvenimą, kai joms sueina daugiau nei 20 metų, po to išteka.

Psichologų manymu, vyrams nekelia pasitikėjimo tos moterys, kurios prarado nekaltybę būdamos 25 - 27 metų. Jie nesąmoningai galvoja, kad tokio moterys – frigidiškos ir nenuoširdžios.

Vyrai nekaltas laiko keistomis ir neseksualiomis būtybėmis

Amerikiečių psichologas Davidas Lesteras atlikęs tyrimą nustatė, kad vyrai, draugaujantys su moterimis, vėlai praradusiomis nekaltybę, nežiūri į jas kaip į potencialias žmonas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų manymu, tokios moterys lovoje imituoja orgazmą, kad tik juos išlaikytų.

D. Lestero nuomone, pagrindinė šio fenomeno priežastis – prisiminimai apie paauglystės metus, kai mergaitės atstumia berniukus, kurių tuomet aistra liejasi per kraštus. Todėl tos moterys, kurios ilgai „nešioja“ nekaltybę, kelia vyrams ne itin malonius pojūčius, susijusius su jų brendimo laikotarpiu.

Per apklausą paaiškėjo, kad dauguma vyrų nekaltas merginas, kurioms daugiau nei 25 metų,  laiko keistomis ir neseksualiomis būtybėmis. Jų manymu, dėl tos pačios priežasties jos negali susirasti ir sekso partnerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų