REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos daugiau nei prieš pusmetį pasaulį sukrėtė žinia, kad mirė 32 metų aktorė Britani Murphy (Brittany Murphy).

REKLAMA
REKLAMA

Kalbos apie tai, kas gi lėmė staigią aktorės mirtį netyla iki šiol: ar tai buvo nesuskaičiuojamas nuskausminamųjų tablečių kiekis, kokainas, o gal plaučių uždegimas? Tačiau kai po kelių mėnesių tokiomis pat aplinkybėmis mirė ir jos sutuoktinis, pagrindiniu įtariamuoju tapo... pelėsis.

REKLAMA

Meilė pakeitusi Britani

Ne paslaptis, kad paskutiniuoju metu Britani žvaigždė buvo šiek tiek prigesusi ir dažniau ją kviesdavo įgarsinti animacinius filmukus, nei vaidinti kine.

Tiesa, viešumoje ji visuomet atrodydavo savimi pasitikinti, linksma jauna moteris. Nebuvo panaši į išpaikintą Holivudo žvaigždę. Žurnalistai teigia, kad su ja buvo labai lengva kalbėtis. „Paplepėjus vos pusvalandį, apima jausmas, tarsi ją pažinojai visą gyvenimą“, − teigė vienas žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jos kolegos filmavimo aikštelėje dažnai sakydavo, kad moteris serga žvaigždžių liga: per filmavimus Britani rodė kaprizus, reikalavo išskirtinių sąlygų, pykosi su filmavimo grupe ir trukdė dirbti. Tiesa, daugelis pripažino, kad taip ji pasikeitė, kai dėl Demi Moor ją paliko Ashtonas Kutcheris.

Draugų teigimu, mergina labai skausmingai išgyveno skyrybas. Net buvo puolusi į gilią depresiją, o viename televizijos šou aktorė nepabūgo išsakyti nuomonės apie naują buvusio vaikino meilužę. „Manau, jiedu susiėjo tik dėl to, kad jam nesvarbu amžius, o jai − jo... dydis“, − pyktį liejo B.Murphy.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išduota Britani nusprendė, kokio vyro norėtų: „Tai turėtų būti tikras vyras, o ne vyras − vaikas, be to, mokantis džiaugtis gyvenimu. Jis privalo būti labai šeimyniškas, galantiškas bei žavus“. Pabėgusi iš trejų savo vestuvių aktorė pagaliau ryžosi prie altoriaus žengti su išrinktuoju Simonu Monjacku (39).

12 kiaušinių pusryčiams

Britani niekada nebuvo apvalių formų, todėl, kai ji sulyso dar labiau, pasipylė apkalbų, kad ji priklausoma nuo kokaino.

„Kažkas leptelėjo, jog esu pamišusi dėl svorio metimo. Viena moteris man pasakė, kad pozuodama nuotraukoms turėčiau prisidengti rankas. Suprantu, moteris man norėjo duoti gerą patarimą, tačiau pasijutau labai nejaukiai. Vaikystėje labai drovėjausi, kad esu plona, tačiau vėliau išmokau save mylėti tokią, kokia esu. Tai mano kūnas ir aš juo didžiuojuosi. Man tas pats, kas ir ką apie jį kalba.

REKLAMA

Daugiau nebemėginu susikimšti 12 kiaušinių pusryčiaudama. Esu sveika − tai svarbiausia. Nei karto neragavau kokaino. Maža to, niekuomet jo nemačiau. Aš net negaliu vartoti vaistų kvėpavimo ligoms gydyti − nuo jų man taip daužosi širdis, kad, rodos, tuoj iššoks iš krūtinės“, − į tokius pareiškimus atkirto moteris.

Aktorė nuo vaikystės turėjo širdies ydą, o tai, kad sirgo ir diabetu, visi sužinojo tik po jos mirties.

Legendomis apipinta...

Prieš daugiau nei pusmetį vonioje susmukusi Britani buvo nuvežta į ligoninę, tačiau jos gyvybės išgelbėti nepavyko. Iš karto pasipylė įvairiausių versijų, kas kaltas dėl jaunos aktorės mirties.

REKLAMA



Vieni, kalbėjo, kad ji mirė nuo plaučių uždegimo, kiti − kad nuo įvairiausių liekninamųjų piliulių, treti − kad nuo kokaino ir panašiai.

Tiesa, buvo keliama ir versija, kad aktorė po plastinių operacijų įprato vartoti nuskausminamuosius vaistus. Neva norėdama pajusti didesnį efektą, B.Murphy nuolat didino jų dozes, kurios ir galėjo būti mirties priežastis, nes mėnesio dozė peržengdavo daugiau nei 400 piliulių ribą. Vienas draugų sakė: „Britani gyveno balansuodama ant pavojingos ribos. Ji be jokių abejonių turėjo problemų dėl vaistų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Tiesa, oficiali versija, kad aktorę pražudė plaučių uždegimas, kuris sustiprėjo nuo kelių gydytojų skirtų vaistų. Matyt, istorija taip ir būtų pasibaigusi, jei praėjus vos pusmečiui nuo aktorės mirties jos vyras režisierius Simonas Monjackas nebūtų miręs tokiomis pačiomis aplinkybėmis. Sklinda kalbų, kad porą pražudė jų namuose įsiveisęs pelėsis.

Komentaras:

Šeimos gydytoja Ingrida Kelbauskienė:

Daugeliui atrodo, kad pelėsis nepavojingas ir nekaltas. Tačiau taip manantieji labai klysta. Pašalinusi pelėsį nuo maisto, dažna šeimininkė sumaitina produktą šeimai nė neįtardama, koks jis gali būti žalingas sveikatai. Apsinuodijus pelėsiu, reakcija būna tokia kaip ir apsinuodijus pagedusiu maistu.

REKLAMA

Tačiau, jei pelėsis veisiasi namuose ant sienų ir jo niekas nepastebi pasekmės gali būti labai rimtos. Kasmet dėl pelėsių pablogėja milijonų įvairaus amžiaus žmonių sveikata, jie paspartina prasidėjusią ligą, ypač peršalimą, plaučių uždegimą ar kitas kvėpavimo takų ligas, bei apsunkiną gydymą.

Apsinuodijimo pelėsiais simptomai gali būti labai įvairūs − nuo išbėrimų, peršalimo, gripo simptomų iki neurologinių sutrikimų ar net mirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų