REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų mokslininkai išsiaiškino priežastį, kodėl vyrai pameta galvą dėl tų dailiųjų lyties atstovių, kurias vadina blondinėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Šviesiaplaukės blaško vyrų dėmesį

Eksperimento metu paaiškėjo, kad vyrų dėmesys sutrinka, kai jie išvysta blondinių moterų fotografijas.

REKLAMA

Paryžiaus X-Nanterre universiteto tyrėjų manymu, šviesiaplaukės blaško vyrų dėmesį ir trukdo jiems susikaupti ne šiaip sau, o dėl to, kad pasąmonėje jie nuteikia save „kvailos blondinės“ stereotipui.

„Privertė“ vyrus būti kvailesnius

Prieš užpildant bendros erudicijos testą, vyrams buvo parodytos įvairių spalvų  plaukų moterų fotografijos. Tačiau būtent blondinių  atvaizdas „privertė“ vyrus parodyti blogiausius rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tyrimais buvo įrodyta, kad žmonėms turi įtakos įvairūs stereotipai“, – sakė socialinės psichologijos profesorius Terry Myeris, kuris ir vadovavo eksperimentui. – Šio eksperimento metu blondinės  „privertė“ vyrus būti kvailesnius, mat jie nesąmoningai, stereotipiškai kopijavo blondinių moterų elgesį.“

Be to, vyrų genuose įrašyta, jog šviesiaplaukė moteris siejama su jaunyste, vaisingumu ir naivumu. Juk dažnai tos mergaitės, kurios vaikystėje buvo šviesiaplaukės, su amžiumi patamsėja, tačiau šiandien vyrus veikia ne tik genai, bet ir pačių sukurti stereotipai, tad „aplink pirštą“ šie apsisuka patys...

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų