REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmą kartą apie vokiečių sportiškų automobilių gamintojo „Wiesmann“ bankrotą skelbėme dar pernai vasarą. Tuomet Vokietijos spauda paskelbė, kad šios kompanijos atstovai Musterio miesto teismui įteikė įmonės bankroto dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vėliau vokiečiai išplatino pranešimą, kad situacija pasikeitė – buvo skelbiama, kad kompanija rado investuotojų, kurie ištrauks gamintoją iš finansinio liūno. Išties, „Wiesmann“ dar dirbo iki šių metų pavasario. Tačiau stebuklas neįvyko – šaltiniai iš „Wiesmann“ vokiečių spaudai pranešė, kad kompanija atleido savo darbuotojus.

REKLAMA

Teigiama, kad automobilių gamyba visiškai sustabdyta. Kompanija neatlieka ir techninio savo automobilių aptarnavimo. „Priežastis paprasta – visiškai nėra pinigų. Panašu, tai jau pabaiga“ – sakė neįvardintas šaltinis. Teigiama, kad kompanija skolinga detalių tiekėjams, o keli likę darbuotojai paskutinius du mėnesius negavo atlyginimo.

„Wiesmann“ – nedidelė kompanija, kuri specializavosi gaminti klasikinės komponuotės atvirus automobilius ir kupe su „BMW“ agregatais. Paskutinis kompanijos modelis – „Wiesmann GT MF4-CS“.

„Wiesmann“ – ganėtinai jauna kompanija. Ji buvo įkurta 1985 metais. Firmą įkūrė broliai Martin Wiesmann ir Friedhelm Wiesmann. Savo sportiškus automobilius jie dedikavo individualistams, kurie norėjo ne tik puikios techninės dalies, bet ir nostalgiško stiliaus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų