REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokie gamintojai kaip „Porsche“, „Ferrari“, „BMW“ ir „Volkswagen“ dalį savo automobiliams reikalingo volframo perka iš Kolumbijos teroristų – tokio sensacingo tyrimo duomenis išviešino agentūra „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad Europos automobilių gamintojai dalį jiems reikalingo volframo perka iš „Revoliucinių Kolumbijos karinių pajėgų“ (FARC) kontroliuojamų Kolumbijos valstijų. Ši kairioji karinė organizacija jau 50 metų kovoja dėl to, kad šalyje būtų marksistinis valdymo modelis. Tačiau „FARC“ JAV, ES ir pati Kolubija įvardina kaip teroristinę organizaciją.

REKLAMA

Tiesa, Kolumbijos volframo dalis sudaro tik 1 proc. pasaulio rinkos. Lyderiai čia kinai – jie parduoda net 85 proc. volframo. Tačiau Kinijos valdžia šiek tiek riboja eksportą vardan savo pramonės, todėl įvairių šalių gamintojai priversti ieškoti alternatyvų. Štai austrų kompanija „Plansee“ iš Kolumbijos gamintojų nupirktą volframą perparduoda ne tik minėtiems automobilių gamintojams, bet ir tokiems elektronikos milžinams, kaip „Siemens“, „Apple“, „Hewlett-Packard“ ir „Samsung“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų