REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visų „F1“ teisių sąvininkas, „Formula One Management” ir „Formula 1 Administration” prezidentas turi problemų su įstatymais – Vokietijos prokuratūra pareiškė oficialius kaltinimus legendiniam britų verslininkui Bernie Ecclestone.

REKLAMA
REKLAMA

Apie kaltinimus „F1“ bosui paskelbė Miuncheno teismas. Vokiečių prokurorai kaltina brangiausios pasaulio lenktynių serijos pirmąjį žmogų kyšio davimu ir raginimu pažeisti fiduciarines pareigybes. Pasak prokurorų, B. Ecclestone įtariamas vokiečių bankininko Gerhard Gribowsky papirkimu.

REKLAMA

Visas šis tyrimas prasidėjo dėl 2005 metų sandorio parduodant „F1“ komercines teises. Tuomet G. Gribowsky buvo „F1“ patikėtiniu. B. Ecclestone įtariamas, kad tuomet davė vokiečių bankininkui 44 milijonų dolerių kyšį. Pats Ecclestone dėl šios finansinės operacijos neneigia, bet pasak jo tai buvo ne kyšis, o ramybės mokestis jį „melžusiems“ bankininkams.

Vokiečių teisininkai dabar verčia visus kaltinimo dokumentus į anglų kalbą, tuomet juos įduos britų verslininko advokatams. Po to pirmos instancijos vokiečių teisėjas nuspręs, ar užtenka įkalčių pradėti visavertį procesą. Tik tokiu B. Ecclestone bus kviečiamas į Vokietiją duoti parodymus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų