REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje per 13 dienų išbarstyta 1167 t druskos, šis svoris prilygsta trims „Boeing“ lėktuvams, ir 324 kv. m smėlio-druskos mišinio, o nuo pirmadienio, gruodžio 3 d., pakeistas ir barstytuvų budėjimas - bet kada į gatves pasirengę išvažiuoti 32 šlapios druskos barstytuvai, 2 maži druskos barstytuvai ir 12 smėlio – druskos mišinio barstytuvų.

REKLAMA
REKLAMA

Sandėliuose šiuo metu sukaupta apie 8000 t druskos ir paruošta apie 11 000 kv. m smėlio – druskos mišinio. Turimos atsargos joms senkant nuolat papildomos.

REKLAMA

Nustojus snigti, Vilniuje visos gatvės nuvalomos ir pabarstomos per 6 val. Iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis – 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu - 152 gatvės, sausa druska - 59 gatvės.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad laiptai ir šaligatviai reprezentacinėse miesto gatvėse (Pavyzdžiui, Vokiečių g. , Pilies g., Gedimino pr. ir kt.) turi būti nušluoti iki 7 val., poilsio ir švenčių dienomis iki 8 val. Tuo tarpu kitas miesto gatvės iki 8 val., poilsių ir švenčių dienomis iki 9 val.

Sostinės gatvės valomos ir barstomos pagal Vilniaus Gedimino technikos universiteto parengtas Vilniaus miesto gatvių priežiūros žiemą rekomendacijas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų