REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 2-osios naktį svetimą automobilį pasisavinusio jaunuolio gaudynės iš Joniškio rajono persimetė į Akmenės ir baigėsi tik Mažeikių rajone, policijos pareigūnams panaudojus specialiąją priemonę – „ežį“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 1 val. nakties 53 metų joniškietį J. R. pažadino jo sodyboje, esančioje Joniškio r., Valiūnų k., gyvenančio jaunuolio telefono skambutis. Žinia buvo kupina nerimo – kartu toje pat sodyboje gyvenantis dvidešimtmetis Vilmantas pasiėmė J. R. automobilį „Fiat Ducato“, kuriame buvo palikti užvedimo rakteliai, ir išvažiavo. Dar neramiau pasidarė, kai automobilio savininkas sužinojo, jog už vairo sėdęs vaikinukas teisės vairuoti neturi ir yra ragavęs alkoholio. Skambinusysis nurodė, kad Vilmantas planavo patraukti link savo gimtinės – Akmenės.

REKLAMA

J. R. įšoko į kieme stovėjusį kitą savo automobilį ir nuvažiavo nurodyta kryptimi, tikėdamasis surasti ir sulaikyti lengvabūdį jaunuolį. Įvažiavęs į Akmenės rajono teritoriją jis susitiko jį grįžtantį į Joniškį. Tačiau Vilmantas, pamatęs automobilio savininką, kažkodėl persigalvojo, apsisuko ir vėl nulėkė link Akmenės. J. R. susisiekė su jaunuolio motina, prašydamas įkalbėti sūnų liautis krėtus kvailystes. Tačiau motina bėglio sustoti neįtikino. Tada „Fiat Ducato“ savininkas susisiekė su Akmenės rajono policijos pareigūnais ir pranešė apie pavogtą jo automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Akmenės rajono patruliai operatyviai įsijungė į bėglio gaudynes, tačiau pasisavintą automobilį vairavęs Vilmantas jų reikalavimą sustoti ignoravo ir dideliu greičiu nuo Ventos gyvenvietės nurūko link Mažeikių. Akmeniškiai susisiekė su Mažeikių kolegomis ir paprašė jų pagalbos. Šie pirmą kartą stabdyti „Fiat Ducato“ mėgino apie 2 val. ties Viekšniais. Vairuotojas nestojo. Tada buvo nutarta panaudoti priverstinio stabdymo priemonę – ežį. Po 10 minučių ties Naikių kaimu automobilio „Fiat Ducato“ padangas pradūrė ant važiuojamosios kelio dalies ištiesto „ežio“ dygliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Transporto priemonė tapo sunkiai valdoma, trenkėsi į pakelėje stovėjusį policijos tarnybinį automobilį „VW Cady“ ir nuvažiavo nuo kelio, nustumdamas ir pareigūnų automobilį. Smūgio metu pareigūnų tarnybiniame automobilyje nebuvo, nes jie buvo išlipę, tad pareigūnai nenukentėjo. Na, o bėglį teko parodyti medikams. Jam konstatuota antakio mušta žaizda ir skirtas ambulatorinis gydymas. Patikrinus Vilmanto girtumą, alkoholio tikrintuvas užfiksavo 0.52 promilės.

Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį kitos transporto priemonės sugadinimą, kurį jis padarė būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti, bei nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tai vaikino laukia daugiatūkstantinė bauda. Be to, Vilmantui B. teks padengti nuostolius, kuriuos patyrė „Fiat Ducato“ savininkas ir policija, nes abu automobiliai sumaitoti nepataisomai.

Mažeikių rajono policijos pareigūnai vaikiną uždarė į laikinojo sulaikymo patalpą, vėliau jis buvo perduotas Joniškio kolegoms, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl automobilio vagystės. Taigi Vilmanto B. laukia dar ir baudžiamoji atsakomybė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų