REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Formulės-1“ pilotai po penkerių metų pertraukos vėl lenktyniaus JAV. Naujoje Ostino trasoje šį savaitgalį vyks 19-asis, priešpaskutinis, varžybų etapas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl nugalėtojo titulo toliau įnirtingai kaunasi „Red Bull“ pilotas vokietis Sebastianas Vettelis (255 taškai) ir „Ferrari“ atstovas ispanas Fernando Alonso (245). Nuo jo atsilieka net 47 taškais trečiąją vietą užimantis suomis Kimi Raikkonenas iš Lotus.

REKLAMA

„Prisiminus ankstesnius etapus, manau, Fernando ir mano nebaigtų lenktynių ir patirtų nuostolių skaičiai yra vienodi. Neabejoju, kad čempionatą laimės labiausiai vertas pilotas“, – kalbėjo 2010 ir 2011 metų čempionas S. Vettelis.

JAV GP lenktynės šiam vokiečiui bus 100-osios „Formulėje-1“. 26-iuose etapuose jis finišavo pirmas.

Komandų įskaitoje tvirtai pirmauja „Red Bull“ (422 tšk.). Antra – „Ferrari“ ekipa (340), trečia –  „McLaren“ (318), ketvirta – „Lotus“ (288).

REKLAMA
REKLAMA

Ostino trasą  sukūrė Hermannas Tilke. Žiedo išskirtiniai bruožai – ilgos tiesiosios ir po jų lėtai įveikiami posūkiai. Projektuojant trasą, buvo pasiskolinti kai kurie dabartinių žiedų (Silverstouno, Stambulo ir Hokenhaimo) elementai.

Apie 5,5 km ilgio trasoje lenktynininkams reikės susidurti su smagiomis įkalnėmis ir nuokalnėmis – šios trasos aukščio amplitudė siekia 40 metrų. Be to, žiedas bus įveikiamas prieš laikrodžio rodyklę. Tai „Formulėje-1“ yra retas atvejis. Pastarąjį kartą, 2007 metais, JAV, Indianapolio trasoje, triumfavo britas Lewisas Hamiltonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų