REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant patenkinti naujojo 911 modelio paklausą nuo rugsėjo mėn. Pagrindinėje „Porsche“ gamykloje Zufenhausene dirbo aštuonios papildomos pamainos. Pirmadienį, lapkričio 12 d. kompanija taip pat paskelbė, kad pasauliniai pardavimai spalio mėnesį išaugo 24 proc., iki 11,688 automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausa Kinijos ir JAV rinkose išaugo dviženkliais skaičiais, taip lengvai kompensuodama 4,5 proc. smukusius pardavimus Europoje. Daugelyje Senojo žemyno šalių debito krizė lieka neišspręsta, todėl ateitis sportinių automobilių gamintojui gali būti ne tokia graži, kokia ji atrodo šiandien.

REKLAMA

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“ cituojanti savo anonimiškumą norėjusius išlaikyti šaltinius, kadangi aptariama informacija turėjo likti konfidenciali, nuo sausio mėnesio „Porsche“ taikys penkių dienų darbo savaitę ir atšauks visas savaitgalio pamainas.

Minėti šaltiniai taip pat teigia, kad automobilių gamintojas 170 transporto priemonių per dieną išleidžiančioje didžiausioje savo gamykloje svarsto ir įprastinės aštuonių valandų darbo dienos sutrumpinimą viena valanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Sumažėjusi paklausa juntama visoje prabangių automobilių rinkoje, − naujienų agentūrai sakė „Credit Suisse“ analitikas Erichas Hauseras. – Europoje šiuo metu prasta nuotaika. Vairuoti grynai pramogoms skirtus automobilius tokiais sudėtingais laikais akivaizdžiai tapo ne taip svarbu“.

Įdomu ir tai, remiantis tyrimų kompanijos „IHS Automotive“ prognozėmis, „Porsche“ sportinių automobilių, tokių kaip 911, „Boxter“ ir „Cayman“ paklausa Europoe kris 10,7 proc. iki 11,543 automobilių 2013 m.

Apie tai, kad ateinančių metų pardavimai gali nesiekti pirminių prognozių maždaug 5-10 proc. ribose jau užsiminė ir pats „Porsche“ vadovas Matthiasas Muelleris. Siekdama išlaikyti pelningumą kompanija ketina koreguoti gamybos pajėgumus.

Kita vertus, kol kas nepranešama apie planus mažinti produkcijos apimtis Leipcigo gamykloje, kurioje surenkami „Cayenne“ ir „Panamera“ modeliai. Prie jų ateinančiais metais prisijungs ir kompaktiškas „Macan“ visureigis. Šiuo metu ši gamykla išleidžia beveik 480 automobilių per dieną, taip pat dėl išaugusios „Cayenne“ paklausos „Porsche“ jau pridėjo trečią pamainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų