REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijoje įsikūrusi „Dartz“ kompanija geriausiai žinoma kaip kasdieniniam naudojimui pritaikytus tankus primenančių visureigių „Prombron“ autorė paskelbė apie ruošiamą naują projektą. Naujausias firmos modelis 1912 m. Monte Karlo ralį laimėjusio rusų lenktynininko Andrėjaus Negelo garbei bus pavadintas „Nagel Dakkar“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nagel Dakkar“ (nuotr. Gamintojo)„Nagel Dakkar“ (nuotr. Gamintojo)

Nestokojantys humoro jausmo „Dartz“ atstovai taip pat skelbia, kad šis visureigis bus ne tik naujas modelis, esą kartu su juo bus sukurta ir nauja automobilių klasė, kuri bus pavadinta B. N. U. D. S. Visos santrumpos po dėmesį nešifruosime, galima tik pasakyti, kad ji žymi angliškų žodžių reiškiančių unikalumą, didingumą, pritaikymą miesto gatvėms ir bekelei, taip pat ir saugumą.

REKLAMA

Latvių kompanija kol kas išplatino tik būsimo „Nagel Dakkar“ modelio eskizus – dų iš jų nupiešti paties kompanijos dizainerio Alekso Isaevo ranka, na o kompiuterinės grafikos modelio autorius – vokiečių dizaineris Pochwatta. „Dartz“ skelbia, kad išorės ir vidaus dizainas bus visiškai modifikuojamas, o visi mazgai liks tie patys, įskaitant ir 650 AG galios 5,5 litro V8 tipo variklį su dviem turbokompresoriais iš AMG.

„Nagel Dakkar“ (nuotr. Gamintojo)„Nagel Dakkar“ (nuotr. Gamintojo)

Automobilio gamyba prasidės 2013 m., o bazinės komplektacijos modelio kaina sieks nuo 250 iki 300 tūkst. (nuo 860 tūkst. iki 1,03 mln. litų) klientams mokantiems eurais arba nuo 390 iki 468 tūkst. tiems, kurie atsiskaitys doleriais (nuo 1,01 iki 1,32 mln. litų). Kodėl kainų šuolis atiskaitant skirtinga valiuta toks didelis informacijos nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų