REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lotus Engineering“ sukūrė supertaupų automobilį, kurio vidutinės kuro sąnaudos siekia 1,85 litro benzino 100 kilometrų. Žinoma, tai nėra priešserijinis automobilis, o tik galimybių studiją. Apie įgyvendintą projektą paskelbė „Lotus Engineering“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Darenas Somersetas.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų vietų automobilis pavadintas „World Vehicle Concept“. Automobilis sveria tik 521 kilogramą. Tokių rodiklių pavyko pasiekti naudojant aliuminio rėmą ir iš kompozicinių medžiagų pagamintas kėbulo dalis.

REKLAMA

„Lotus“ šį automobilį žada aprūpinti 600 kubinių centimetrų darbo tūrio dviejų cilindrų varikliu. Užsimenama, kad iki 100 kilometrų per valandą greičio automobiliukas įsibėgės per 9 sekundes, o maksimalus jo greitis sieks 192 kilometrus per valandą.

Trijų vietų automobilis pavadintas „World Vehicle Concept“. (nuotr. Gamintojo)Trijų vietų automobilis pavadintas „World Vehicle Concept“. (nuotr. Gamintojo)

Kaip teigia „Lotus Engineering“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Darenas Somersetas, „World Vehicle Concept“ kaina rinkoje būtų apie 10 tūkst. dolerių. Tai visai padori kaina už technologišką ir inovatyvų taupumo rekordininką. Tiesa, apie serijinę automobilio gamybą kompanijos atstovas dar neužsimena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų