REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų kompanija „McLaren Automotive“ jau kuria naują superautomobilį – užsimenama, kad būsimas automobilis bus gerokai galingesnis už dabartinį 600 a.g. „McLaren MP4-12C“ ir lygiuosis tokius grandus, kaip būsimi „Porsche 918“, „Ferrari F70“ (tai legendinio „Enzo“ pasekėjas) ir dabartinis „Bugatti Veyron“. Todėl ekspertai jau dabar būsimą „McLaren“ inžinierių kūrinį idėjiškai susieja su revoliuciniu praėjusio amžiaus šios britų kompanijos legendiniu automobiliu „McLaren F1“.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad naujas „McLaren“ superautomobilis bus komplektuojamas su 5 litrų darbo tūrio 800 a.g. varikliu. Be viso to būsimas superautomobilis galės pasigirti ir „KERS“ sistema, kuri savyje kaups energijos atsargas tam, kad spurto metu galėtų ją paleisti ją į laisvę.

REKLAMA

Visai tikėtina, kad „McLaren“ naują superautomobilį vėl pavadins „F1“ vardu. (nuotr. Gamintojo)Visai tikėtina, kad „McLaren“ naują superautomobilį vėl pavadins „F1“ vardu. (nuotr. Autoblog.com)

„McLaren“ specialistai užsimena, kad naujasis automobilis bus centrinės komponuotės, turės keraminius stabdžius ir kėbulą iš anglies pluošto. Teigiama, kad iki 100 kilometrų per valandą greičio jis spurtuos per 2,8 sek.

Visai tikėtina, kad „McLaren“ naują superautomobilį vėl pavadins „F1“ vardu. Britai ruošiasi pagaminti 500 tokių superautomobilių. Apie jų kainą dar niekas nekalba, tačiau manoma, kad XXI a. „F1“ būsimiems pirkėjams atsieis 1-1,5 milijono dolerių.

Praėjusio amžiaus pabaigos „McLaren F1“ modifikacijų gama. (nuotr. Gamintojo)Praėjusio amžiaus pabaigos „McLaren F1“ modifikacijų gama. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų