REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greta tokių skiriamųjų atributų kaip juodas megztinis aukštu kaklu, „New Balance“ sportiniai bateliai ir mėlyni džinsai, Steve'as Jobsas taip pat labai mėgo savo sidabro spalvos „Mercedes-Benz SL55 AMG“. Įdomu tai, kad „Apple“ kompanijos įkūrėjo automobilis niekuomet neturėjo valstybinio registracijos numerio.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius pora metų S. Jobso pamėgtas „Mercedes-Benz“ buvo nufotografuotas daugybę kartų, tačiau automobilis niekuomet neturėjo valstybinių numerių. Kaip jam tai pavykdavo? Ar šiuolaikinių kompiuterinių technologijų genijus kiekvieną kartą susidūręs su policijos pareigūnais mokėdavo baudą, o galbūt turėjo specialių leidimą? Ar jam tiesiog sekėsi?

REKLAMA

Kaip skelbia Itwire.com, atsakymas yra visiškai paprastas. Pasirodo, S. Jobsas ar kažkas iš jo aplinkoje esančių žmonių Kalifornijos automobilių registracijos įstatymuose aptiko spragą. Oficialiai galiojančiose valstijos taisyklėse nurodyta, kad asmuo įsigijęs visiškai naują automobilį turi šešis mėnesius tam, kad pritvirtintų prie jo paskirtą registracijos numerį.

Taigi S. Jobsas tiesiog pasirašė susitarimą su viena lizingo kompanija. Jis visuomet pakeisdavo automobilį nuo lizingo sutarties pradžios praėjus šešies mėnesiams, pakeisdamas vieną sidabrinį „Mercedes-Benz SL55“ kitu, visiškai identišku modeliu. Tokiu būdu jis niekuomet nevairuodavo senesnio nei pusės metų amžiaus automobilio, taigi juridinio reikalavimo pritvirtinti registracijos numerių nebuvo.

Galima manyti, kad lizingo kompanijos atstovai taip pat buvo patenkinti turėdami nenutrūkstamą paklausą prabangiems automobiliams, taip pat reguliariai galėdami kitiems klientams galėdami pasiūlyti modelius, kuriuos vairavo ne kas kitas, o pats S. Jobsas. Toks susitarimas buvo naudingas tiek pačiam „Apple“ įkūrėjui, tiek lizingo kompanijai, tiek ir jo automobilius įsigijusiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų