REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau oficialiai patvirtinta, kad „F1“ komanda „Team Lotus“ perka britų sportiškų automobilių gamintoją „Caterham“. Priminsime, kad „Caterham“ gamina šiek tiek evoliucionavusius „Lotus Seven“ automobilius, kuriuos XXa. sukūrė „Lotus“ firmos „siela“ Kolinas Čapmenas. Jei pažvelgus filosofiškai, kas dabar galėtų paneigti, kad istorijos neįmanoma nupirkti?

REKLAMA
REKLAMA

„Team Lotus“ dabar priklauso bendrovės „Air Asia“ šeimininkui Tony Fernandes. Malaizijos verslininkas, beje, nusprendė po sandėrio palikti poste buvusį „Caterham“ vadovą Ansar Ali – kompanijos reikalai vystėsi be jokių didesnių bėdų. Šis sandėris yra naudingas abiems pusėms – „Team Lotus“ įgavo visas likusias teises į „Lotus“ vardą (jos priklausė „Caterham“), atsirado daugiau sąsajų su turtinga istorija, na o „Caterham“ pravers nemenka pinigų injekcija. Juo labiau, kad Tony Fernandes viešai pažadėjo, kad vesdamas „Caterham“ į šviesią ateitį, jis nepamirš šlovingos praeities tradicijų.

Šio sandėrio proga „Caterham“ pagamins 50 automobilių, pasipuošusių „Team Lotus“ spalvomis ir aksesuarais. 25 iš jų bus parduoti britų rinkoje, o likusieji 25 pasklis po visą pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų