Riešutai - tikra gamtos dovana po žiemos išsekusiam mūsų organizmui, o ypač smegenims. Riešutų yra daug ir įvairių. Tai labai maistingas produktas, kaip žinia, vegetarams atstojantis mėsą. Jie vertinami dėl juose esančių biologiškai aktyvių medžiagų - vitaminų ir mineralų. Riešutai stiprina organizmą, pašalina nuovargį, gydo žaizdas, reumatą, mažakraujystę. Štai keli receptai su riešutais.
Riešutų salotos su obuoliais ir sūriu
300 g obuolių, 300 g sūrio, 100 g graikinių riešutų, 100 g aliejaus, 1 šaukštelis garstyčių, cukraus, druskos, petražolių šakelių.
Obuolius nuplauname, nulupame ir išėmę sėklytes supjaustome šiaudeliais, sūrį taip pat supjaustome šiaudeliais. Riešutus pakepiname. Viską sumaišome ir sudedame į salotinę. Aliejų, garstyčias, cukrų, druską sumaišome ir užpilame ant paruoštų produktų. Papuošiame petražolės šakelėmis.
Brokoliai su migdolais
800 g brokolių, 60 g sviesto, 100 g skaldytų migdolų.
Nuskabome brokolių lapelius, kotelius nulupame ir galus įpjauname įstrižai. Nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje 10 min. Nusunkiame. Migdolus pakepiname įkaitintame svieste, kol pagels. Brokolius užpilame migdolais su sviestu ir tuoj patiekiame. Labai tinka prie kepsnio su virtomis bulvėmis.
Vaisių salotos su riešutais
50 g vynuogių, 50 g mandarinų, 50 g, kivių, 50 g kriaušių (galima ir kitokių vaisių), 20 g lazdyno riešutų, 50 g plaktos grietinėlės.
Vaisius nuplauname, kivius nulupame ir supjaustome kubeliais, kriaušes taip pat supjaustome kubeliais, mandarinus nulupame ir padalijame skiltelėmis, vynuoges perpjauname pusiau. Riešutus suskaldome. Viską sumaišome ir užpilame plakta grietinėle.