• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šventes žmonės lepino skrandžius

Prieš šventes žmonės dosniai vėrė pinigines ir lepino save brangiais alkoholiniais gėrimais bei egzotiniu maistu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjų poreikiai keičiasi - jie vis dažniau renkasi brangesnius ir geresnius produktus, ilgą sukinėjimąsi virtuvėje keičia gatavos produkcijos pirkimas - rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

REKLAMA

Prekybos centrų šventinės prekybos duomenys rodo, jog daugeliui lietuvių šventės vis dar asocijuojasi su gėrybėmis nukrautu stalu ir tampa proga palepinti save ir artimuosius. Pirkėjai vaišių stalui išleido gerokai daugiau pinigų nei ankstesniais metais. Pardavėjai spėjo, kad tam įtakos turi ne tik gerėjantis gyvenimas, bet ir šventėms iš užsienio grįžtantys emigrantai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio šalies mažmeninės prekybos tinklo "VP Market" atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė sakė, kad alkoholio pardavimai, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šoktelėjo 25 proc. Stipriųjų alkoholinių gėrimų pardavimai išaugo dukart, o silpnesniųjų - 4 kartus. Pirkėjai nuo lentynų šlavė brendį, viskį, konjaką, "spalvotas" degtines, vyną. Didesnę paklausą turėjo brangesni užsienietiški gėrimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas persigėręs per šventines dienas atsidūrė ligoninėje, o kai kas - ir kapuose. Štai antrąją šių metų dieną Marijampolėje prie išgertuvių stalo mirė kelias dienas audringai šventęs šventes R. P. Manoma, kad vyrą pražudė stiklinėmis gertas pilstukas. Rokiškio medikai šiaip taip atgaivino persigėrusią A. B. iš Juodupės. Moters kraujyje medikai nustatė net 5,1 promilės alkoholio. Anksčiau tai laikyta mirtina doze, tačiau nuolat girtuokliaujantieji užsigrūdina ir pakelia daugiau.

REKLAMA

Žmonės šventėms šlavė ne tik alkoholį, bet ir kitus maisto produktus.

Per gruodžio mėnesį žąsų, ančių ir kalakutų buvo parduota tiek, kiek ir per visus metus. Didžiulę paklausą turėjo ir triušiena. Turtuoliai savo stalą paįvairino rykliena, skorpionžuvėmis ir jūros gėrybėmis. Paklausą turėjo ir brangesni sūriai.

Kadangi, žiema tokia šilta, į populiariausių mėsos gaminių penketuką pateko šašlykai, įprastai didžiausią paklausą turintys šiltuoju metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų