• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą dieną dirbus sode vakarėjant pastebimai padidėja apetitas. Kuo patenkinti skrandį? Pavyzdžiui, gabalėliu picos, kurią nesunku pasigaminti ir patiems bei kiekvieną kartą suteikti jai kitokį skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Picų tešlai reikės 300 g miltų, 20 g mielių, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio druskos, 4 šaukštų vandens, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus skardai ištepti.

REKLAMA

Iš karto sumaišome visus produktus, užminkome tešlą ir paliekame šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.

Pica su pomidorais ir fermentiniu sūriu

300 g pomidorų, 250 g fermentinio sūrio, 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių, 4 baziliko lapeliai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome griežinėliais. Stambiai sutarkuojame sūrį. Paruoštą tešlą aptepame 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Uždedame pomidorų griežinėliais, apibarstome sūriu. Ant sūrio užberiame raudonėlius, susmulkintus baziliko lapelius, prieskonius, apšlakstome likusiu aliejumi. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pica su pomidorais ir krevetėmis

250 g šaldytų krevečių, 450 g pomidorų savo sultyse, 4 baziliko lapeliai, 1 šaukštelis raudonėlių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų maltų pipirų.

Krevetes atšildome, perpilame šaltu vandeniu ir nuvarviname. Pomidorus nuvarviname ir supjaustome griežinėliais. Iškočiojame tešlos paplotėlį, aptepame aliejumi ir sudedame ant jo pomidorus ir krevetes. Pasūdome, apibarstome pipirais, raudonėliais, baziliko lapeliais ir 25 min. kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Pica su dešrelėmis ir pomidorais

500 g dešrelių, 1 svogūnas, petražolių, 450 g pomidorų, 1 skiltelė česnako, druskos, maltų juodųjų pipirų, sviesto.

Susmulkiname dešreles, svogūną ir viską sumaišome su petražolėmis. Mišinį supilame į molinį indą, išteptą sviestu ir tarkuotu česnaku. Neuždengtą indą šauname į orkaitę 20 minutėms.

Iškočiojame tešlos paplotėlį, aptepame aliejumi. Sudedame ant jo iš orkaitės ištrauktą mišinį, ant viršaus druska ir pipirais paskanintus pomidorus. Kraštus prispaudžiame ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 20 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų