Vienas britų mokslininkas apskaičiavo optimalų sūrio storį idealiam sumuštiniui padaryti, rašoma pirmadienį (10.06) išspausdintame straipsnyje.
Dr. Lenas Fisheris (Lenas Fišeris) iš Bristolio universiteto nustatė, kad ant standartinės baltos duonos riekės, ją plonai užtepus margarinu reikia uždėti 2,8 mm storio sūrio.
Šį tyrimą užsakė britų sūrininkų taryba, kuri norėjo išsiaiškinti, koks sumuštinis leidžia pajusti "maksimalų" sūrio skonį.
"Peržengus tam tikrą storio ribą didėjantis sūrio kiekis skonio nebepadaro intensyvesnio", - sakė L. Fisheris.
Bandymai su pomidorais ir marinuotomis daržovėmis parodė, kad pomidorai leidžia geriau pajusti sūrio skonį, o marinuotos daržovės - ne.
"Reuters"-BNS