Statistikos departamento duomenimis, per praėjusius metus degtinės bei likerio buvo pagaminta 2,619 mln. dekalitrų (dal). Tai yra 6,2 proc. daugiau negu užpernai, kai šių alkoholinių gėrimų gamyba sudarė 2,467 mln. dal.
Putojančio vynuogių vyno buvo pagaminta 221,1 tūkst. dal - 15,2 proc. mažiau nei užpernai, kai tokio vyno gamyba siekė 260,7 tūkst. dal.
Statistikų skaičiavimais, pernai mūsų šalies įmonės pagamino mažiau pieno, varškės, miltų, duonos ir pyrago, makaronų, tačiau augo mėsos, dešros ir rūkytų gaminių, žuvų konservų, sulčių, jogurtų gamyba.
Dešros ir rūkytų gaminių Lietuvos įmonėse pernai buvo pagaminta 11,8 proc. daugiau nei užpraeitais metais - iš viso 51,2 tūkst. tonų. Lyginamuoju laikotarpiu mėsos ir pirmos kategorijos subproduktų gamyba didėjo 23,5 proc. iki 94,5 tūkst. tonų. Beveik ketvirtadaliu pernai išaugo ir sulčių gamyba - iki 12,05 mln. litrų. Jogurtų gamybos apimtis pernai, palyginti su užpernai, šoktelėjo net 32,6 proc. iki 15,477 tūkst. tonų.
Duonos ir pyrago gaminių Lietuvos įmonėse pernai buvo pagaminta 157,2 tūkst. tonų - 4,8 proc. mažiau negu prieš metus.
ELTA