Paukštienos, ypač vištienos, patiekalai - vieni populiariausių. Tai ir savotiška “greitoji pagalba”, kai norime skubiai pagaminti ką nors skanaus namiškiams ar svečiams. Kelis receptus siūlau pasigaminti ir paragauti.
Vištiena avokadose
1 stiklinė kubeliais supjaustytos virtos vištienos,1 apelsinas, 1 stiklinės susmulkintų migdolų, citrinos sulčių, petražolių lapelių, 2 avokados, keli salotų lapai, majonezas, druska.
Avokadas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Atsargiai išskobiame minkštimą, kad nepažeistume luobelės. Minkštimą supjaustome kubeliais. Nuluptą apelsiną taip pat supjaustome kubeliais. Viską sumaišome su vištiena, migdolais, citrinos sultimis, susmulkintomis petražolėmis ir druska bei majonezu. Salotų lapais išklojame avokadų dubenėlius ir sudedame mišrainę.
Vištienos ragu
200 g vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 virtos bulvės, 200 g kopūstų, 4 šaukštai žirnelių, 2 morkos, 1 stiklinė virtų pupelių, maltų pipirų, aliejaus, 8 šaukštai sojos padažo, citrinos sulčių.
Krūtinėlę supjaustome juostelėmis, apkepiname aliejuje, apibarstome pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Nuvalome grybus, smulkiai supjaustome, kopūstus supjaustome šiaudeliais, bulves ir morkas - kubeliais. Viską sumaišome, įpilame sojos padažo ir troškiname apie 10 min.
Įdaryta antis
Antis (taip pat ir kepenėlės, skilvis, širdis), 1 kiaušinis, 4 virtos bulvės, 2 svogūnai, 1 šaukštas manų kruopų, kepti arba konservuoti obuoliai (tinka ir kriaušės), druska.
Antį išdarinėjame, nuplauname. Kepenėles, širdį, skilvį, bulves ir svogūną sumalame, įmušame kiaušinį, sudedame manus ir maltus pipirus bei druską. Viską gerai išminkome. Įdaru prikemšame antį, ją užsiuvame. Įdedame į skardą, apipilame pasūdytu vandeniu, įdedame perpjautą svogūną ir kepame apie valandą vis palaistydami. Iškeptą antį išimame, ištraukiame siūlus, įdedame į pusdubenį ir apipilame likusiu sultiniu. Apdedame obuoliais ir kriaušėmis.