• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Braškės mūsų daržuose prisirpsta pirmiausia, bet ne tik todėl yra vienos labiausiai laukiamų uogų: jos nepaprastai skanios ir labai vaistingos. Braškėse yra daug geležies, kuri gerina kraują, palankiai veikia medžiagų apykaitą. Kalcio ir fosforo junginiai teigiamai veikia organizmą - didėja jo atsparumas ir ištvermė, manoma, kad gerėja nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA

Braškėse yra jodo, kuris ypač vertingas žmonėms, sergantiems plaučių ligomis. Nuo seno liaudies medicinoje žemuogių ir braškių uogomis, lapais, šakniastiebiais ir žiedais valomas organizmas, didinamas jo gebėjimas priešintis ligoms. Štai keli paprasti greitai pagaminamų patiekalų iš braškių ir žemuogių receptai.

REKLAMA

Meliono ir braškių salotos

Melionas, 100 g braškių, 1 šaukštas riešutų, 1 žalioji citrina (reikės 5 šaukštų jos sulčių), mėtų, 5 šaukštai likerio, aliejaus.

Melioną perpjauname pusiau ir išimame sėklas bei minkštimą. Minkštimą supjaustome kubeliais, braškes irgi ir užpilame likeriu. Riešutus pakepiname. Iš žaliosios citrinos išspaudžiame sultis ir užpilame ant meliono minkštimo ir braškių. Pusę mėtų susmulkiname. Melioną įdarome vaisiais, barstome mėtomis bei riešutais ir papuošiame mėtų šakelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Žemuogių sriuba

0,5 g žemuogių, 2 šaukštai manų kruopų, 3 šaukštai cukraus, 4 šaukštai grietinėlės, pusė pakelio vanilinio cukraus, 1-1,5 l vandens, kelios riekelės pyrago, 100 g sviesto, 1 šaukštas cukraus pudros, cinamono.

Pusę nuplautų uogų sutriname, sudedame į verdantį vandenį, paverdame ir nukošiame. Į verdantį vandenį maišydami mediniu šaukštu suberiame manų kruopas ir apie 10 min. verdame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukaičiame, tada sudedame dalį trintų uogų, suberiame cukrų, cinamoną. Kai sriuba atauš, baliname grietinėle. Pateikiama su riekele pyrago.

Braškių ryšulėliai

Tešlai: 500 g miltų, 1,4 l pieno, 40 g mielių, 80 g cukraus, truputis druskos, 2 kiaušiniai, truputis miltų tešlai kočioti.Įdarui: 500 g braškių, 1 kiaušinis, cinamono, cukraus pudros, aliejaus ir taukų mišinio.

Mielinę tešlą gerai išminkome, plonai iškočiojame ir pjaustome 10x10 cm kvadratėliais. Ant tešlos kvadratėlių dedame po 1-2 nuplautas ir nuvarvintas braškes. Tešlos kraštus aptepame kiaušinio plakiniu ir suspaudžiame padarydamos ryšulėlius. Verdame įkaitintuose riebaluose, kol gražiai pagels. Patiekiame ryšulėlius apibarstytus cukraus pudra ir cinamonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų