REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Auka žadėjo... išlaisvinti žudiką

Jonas MIODUŠAUSKAS

Praėjusių metų liepos 19-osios vėlų vakarą Kaune, Savanorių prospekto 127b numeriu pažymėtame mediniame namelyje, buvo rastas žiauriai nužudytos daugkartinės Lietuvos dziudo čempionės Linos Babkevičienės, tuo metu teturėjusios 28 metus, kūnas. Nediduką butą nuomojusios velionės galva buvo suknežinta plaktuku ir metaliniu strypu. Teismo medicinos ekspertas konstatavo, kad nužudytajai iš viso buvo suduota ne mažiau kaip 24 smūgiai. Sportiniais laimėjimais pagarsėjusi dziudistė (Lina rungtyniavo iki 48 kilogramų svorio kategorijoje) bandė pasipriešinti įsiveržėliams - tai liudijo išvartyti baldai ir daiktai. L. Babkevičienės temperamentas (jos gyslomis tekėjo ir gruziniško kraujo) bei veržlumas įbaugino užpuolikus, todėl jie daužė moterį plaktuku ir strypu. Bandydami paslėpti įkalčius, žudikai išeidami padegė bute buvusius popierius ir pagrobė nužudytosios automobilį "Mazda 626" bei kitus vertingiausius daiktus - stacionarinį ir nešiojamą kompiuterius, muzikos centrą, mobiliojo ryšio telefoną. Beje, tame pačiame vienaaukščiame name, tik kitame bute, prieš porą metų išgėręs jaunas vyras pavyduliaudamas peiliu nudūrė savo žmoną. Likimas lėmė, kad neaukštą, tačiau ant imtynių kilimo pagarsėjusią sportininkę Liną Babkevičienę ištiko panašus likimas... Našlaitė liko vienuolikmetė jos dukrelė, kuri tragedijos dieną buvo pas mamos tėvus Panevėžyje (su savo vyru Lina negyveno jau apie penkerius metus).

REKLAMA
REKLAMA

Uždarbiaudavo tatuiruodamas

Vyniodami nusikaltimo kamuolį, kriminalistai po kurio laiko sulaikė ir suėmė tris įtariamuosius. Tiesa, po parengtinio tardymo liko du kaltinamieji - baltarusių tautybės Olegas Trojanovskis (27 m.) bei ketveriais metais už jį jaunesnis Artūras Krikščiūnas. Šie nevedę vyrai oficialiai niekur nedirbo. Pirmasis prieš keletą metų Baltarusijoje kalėjo už sukčiavimą (kitais duomenimis - už vagystę), po to atkeliavo į Lietuvą. Neturintis jokios pilietybės, tačiau neblogai lietuviškai kalbantis Olegas Trojanovskis kažkokiu būdu gavo leidimą gyventi mūsų šalyje. Pasak liudytojų, kurį laiką kaip firmos "Apsaugos žiedas" atstovas netgi prižiūrėjo tvarką naktiniame bare "Stiklo siena", o šiaip nelegaliai uždarbiaudavo - darydavo pastaruoju metu madingas tatuiruotes. Kaip teigė pažįstami, jam dažnai trūkdavę pinigų, todėl neretai skolindavęsis - taip pat ir iš savo aukos L. Babkevičienės. Beje, skolų O. Trojanovskis dažniausiai negražindavęs. Kartą Lina su Olegu buvo nuvažiavusi pas savo motiną į Panevėžį. Mamai vyrukas paliko nekokį įspūdį. "Visas tatuiruotas, jo žvilgsnis piktas..." - duodama parodymus sakė moteriškė. Kitas kaltinamasis, A. Krikščiūnas, rimtesnių reikalų su Temide iki tol neturėjo, tačiau operatyvinėms tarnyboms buvo neblogai pažįstamas. Beje, nuo pat sulaikymo pradžios jis atkakliai neigia dalyvavęs žudant moterį, tačiau teisėsaugininkai turi savų argumentų.

REKLAMA

Surinkę reikalingus įkalčius bei įrodymus, prokuratūros darbuotojai neseniai baigė Linos Babkevičienės tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis tyrimą ir bylą ruošėsi perduoti Kauno apygardos teismui. "Akistata" pernykštės vasaros pabaigoje jau rašė apie šį kruviną įvykį bei įtariamųjų sulaikymą. Buvusiu L. Babkevičienės sugyventiniu save laikantis O. Trojanovskis iškart prisipažino savo buvusią draugę žudęs girtas, iš keršto, dėl senų asmeninių santykių. Teisiškai kol kas dar kaltinamuoju laikomo suimtojo išpažintyje ryškėja atviras cinizmas ir ne vienai kriminalinio pasaulio asmenybei, siekiančiai bet kokiais būdais palengvinti savo padėtį, būdinga "filosofija".

REKLAMA
REKLAMA

Teisina save ir bendrininką

Per apklausą O. Trojanovskis porino:

- Išgėręs panorau nuvažiuoti pas Liną ir susitaikyti. Pavežė Andrejus, kuriam po to žadėjau pabaigti tatuiruotę. Draugai Artūras (Krikščiūnas - J. M.) ir Andrejus nuvažiavo, o aš su buteliu šampano nuėjau pas Liną. Taikytis, o galbūt ir gyventi. Mane ji įsileido ir mes normaliai kalbėjomės. Prieš keletą dienų buvau Liną sutikęs gatvėje, ji man prižadėjo kompiuteriu padaryti vizitines korteles. Parodžiau ant popieriaus, kaip tos kortelės turėtų atrodyti. Tačiau kai paklausiau apie savo daiktus, likusius pas ją, Linos tonas staiga pasikeitė... Ji pradėjo kalbėti atžagariai, pasakė nedarysianti man jokių kortelių. Atsisakė gerti šampaną. Dar pasakė, kad su manimi tik žaidė ir kad jokio susitaikymo būti negali, nes ji turinti draugą. Ir kad viską su Sanalu reikėjo užbaigti. Supratau - mane nužudyti! Man pabalo akyse... Išvadinau ją visokiais žodžiais, kokiais - neatsimenu. Po to Lina mane staiga puolė, pradėjo nuo stalo į mane mėtyti įvairius daiktus. Prisiminiau, kaip kentėjau dėl jos nuo Sandalo, ir su Lina susikibau. Man pakilo vėjas, kažkas galvoje susimaišė. Kai atsigavau, pamačiau, jog Lina guli ant grindų, o aš rankoje laikau plaktuką! Nesupratau, kaip jis atsirado mano rankoje, todėl numečiau... Būdamas nesuvokiamos būsenos, pradėjau ant Linos rėkti, kad neapsimetinėtų, kad greičiau grąžintų mano daiktus. Po to susirinkau kai kuriuos savo daiktus - lempą, šaldytuvo detales, kelias garso kasetes... Tuo metu atėjo Artūras Krikščiūnas. Jis pasakė, kad su Andrejumi manęs laukia mašinoje aikštelėje. Padaviau Artūrui krepšį, bet jis pamatęs ant grindų gulinčią Liną, išsigando ir išbėgo laukan. Aš pradėjau šnekinti Liną, bet ji nieko neatsakė. Pradėjau krautis kitus daiktus - kompiuterį, mobiliojo ryšio telefoną. Kraudamasis pasakiau: "Gerai, neapsimetinėk, kai norėsi juos pasiimti - atvažiuosi pati. Po to ieškojau mašinos raktelių, todėl numoviau Linai kelnes. Bet ir ten jų nebuvo, radau juos kitoje vietoje. Galvoje tuo metu girdėjau lietuviškus ir rusiškus balsus... Iš pykčio padegiau ant stalo gulėjusius popierius. Daiktus nunešiau į mazdą ir nuvažiavau į aikštelę, kur automobilyje "VW Jetta" laukė Artūras su Andrejumi. Artūras daiktus kažkam pardavė, todėl ant jo buvau piktas. Dėl to pradžioje ir teigiau, kad jis mušė Liną. Dabar galvoju, jog per mane nekaltas žmogus sėdi.

Apskritai po visko man atrodė, kad esu kitame pasaulyje, kad Lina vis ateina ir prašo pasirūpinti jos dukra. Ji man ir pasakė: "Sakyk visą tiesą ir aš tau padėsiu iš čia išeiti..."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų