REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinei mokesčių inspekcijai oficialiai paskelbus turto ir pajamų deklaracijas, paaiškėjo, kad turtingiausiu šalies politiku išliko Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Viktoras Uspaskichas - jo turtas sudaro daugiau kaip 160 mln. litų.Dienraščio "Lietuvos žinios" teigimu, 2000 metais kandidatuodamas į Seimą V.Uspaskichas deklaravo turįs turto už 60 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Antras pagal turtus Seime - Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos vicepirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jo valdomas turtas nuo 4,6 mln. litų praėjusių metų pradžioje išaugo iki 4,88 mln. litų metų pabaigoje.

REKLAMA

Tarp Seimo milijonierių taip pat yra socialdemokratas Alfonsas Macaitis, socialliberalai Kęstutis Skamarakas, Artūras Skardžius, Alvydas Sadeckas, socialdemokratinės koalicijos narys Vladimiras Orechovas, liberalcentristas Raimundas Palaitis.

Turtingiausias Vyriausybės narys - ūkio ministras Petras Čėsna, su žmona valdantis turto už 5,8 mln. litų. Pernai jo turtas išaugo beveik dviem milijonais litų.Prezidento Rolando Pakso ir jo žmonos Laimos turtas per praėjusius metus sumažėjo 85 tūkst. litų ir 2002 metų sudarė 727 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma deklaracijoje nurodė neturintys jokio nekilnojamojo ir materialaus turto, kurį reikėtų deklaruoti, tačiau turėjo piniginių lėšų banke ir ne banke. V.Adamkaus valdoma suma padidėjo nuo 702 tūkst. iki 723 tūkst. litų.

Seimo pirmininko Artūro Paulausko turtas siekia apie 740 tūkst. litų.Premjeras Algirdas Brazauskas su žmona valdo turto kiek daugiau nei už milijoną litų. Vyriausybės vadovo turtas pernai siekė 890 tūkst. litų, jo žmonos - 896 tūkst. litų. Bendras jų turtas - 1,7 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio "Respublika", kai kurie politikai piktinosi deklaracijose paskelbtais duomenimis. Tarp tokių buvo ir parlamentaras A.Macaitis, kuris kartu su žmona pernai praturtėjo daugiau nei vienu milijonu litų - nuo 3,3 mln. iki 4,6 mln. litų."Nežinau, kaip čia kas skaičiuoja, bet taip negali būti. Galėjo išaugti maždaug 200 tūkst. litų, tačiau tikrai ne milijonu", - sakė parlamentaras.

A.Macaičio teigimu, jo valdomo turto vertė kasmet gali didėti dėl to, kad kyla nekilnojamojo turto kaina.

Dėl didelio praturtėjo buvo nustebęs ir ūkio ministras P.Čėsna, kurio turtas per praėjusius metus išsaugo kone dviem milijonais litų. Ministras tvirtino, kad turtas padidėjo tik 87 tūkst. litų ir dabar siekia 4 mln. litų. P.Čėsna teigė pernai nepirkęs nei naujo namo ar automobilio.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų