REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį priėmė sprendimą, kuriuo nutraukė prezidentu išrinkto Seimo nario Rolando Pakso įgaliojimus. R.Paksas parlamentaro įgaliojimų neteks nuo vasario 26 dienos, kai įvyks jo inauguracija į prezidento postą.

REKLAMA
REKLAMA

Nutraukti Seimo nario įgaliojimus komisiją paprašė pats R.Paksas, motyvuodamas Konstitucijos ir Seimo Statuto nuostatomis.

REKLAMA

Konstitucija numato, jog prezidentas negali būti Seimo nariu ir dalyvauti politinių partijų veikloje. Dėl šios priežasties išrinktas prezidentu R.Paksas turėjo atsistatydinti ir iš Liberalų demokratų partijos pirmininko posto.

Kadangi R.Paksas į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Antakalnio rinkimų apygardoje Vilniuje, kitu savo sprendimu VRK gegužės 11 dieną šioje apygardoje paskyrė pakartotinius rinkimus į atsilaisvinusią vietą parlamente.

REKLAMA
REKLAMA

Ši data pasirinkta atsižvelgiant į Seimo planus gegužės 11 dieną paskelbti referendumą dėl šalies stojimo į Europos Sąjungą (ES).

VRK komisijai gali tekti skelbti pakartotinius rinkimus ne tik šioje, bet ir daugiau apygardų, jeigu vienmandatėse apygardose išrinkti parlamentarai apsispręstų išeiti dirbti į Seimą ar savivaldybių tarybas.

Z.Vaigauskas komisijos posėdyje sakė, jog 3-4 Seimo nariai gali būti išrinkti merais ir atsisakyti Seimo nario mandato.

Konstitucinis Teismas gruodį konstatavo, jog Seimo nariai negali būti ir savivaldybių tarybų nariais.

Sausio pradžioje prezidentu išrinktas R.Paksas pakeis penkerių metų kadenciją baigusį Valdą Adamkų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų