REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Cruise’as ir Leonardo DiCaprio susigrūmė dėl istorijos apie pirmąjį žinomą amerikiečių serijinį žudiką Hermaną Holmesą ekranizacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama kino tinklapiuose, T. Cruise’as kartu su prodiusere Paula Wagner įsigijo teises į Eriko Larsono romaną "Šėtonas Baltame mieste" (“The Devil in the White City”), pasakojantį apie garsiausią XIX amžiaus žmogžudį.

REKLAMA

T. Cruise’as ir jo prodiuserė yra numatę būsimo filmo režisiere kviesti Kathryn Bigelow, išgarsėjusią savo filmais "Ant bangos keteros" ir "K-19".

Tačiau privati aktoriaus L. DiCaprio kompanija "Appian Way" taip pat pareiškė apie ketinimą papasakoti savo istorijos apie H. Holmesą versiją. Neturėdami teisės pasinaudoti biografine E. Larsono knyga, filmo kūrėjai remsis visiems prieinama dokumentine medžiaga.

Kol kas neaišku, kuris filmas pasirodys pirmiau, taip pat nežinoma, ar juose vaidins patys ekrano numylėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip liudija archyvinės bylos, XIX a. paskutinio dešimtmečio pradžioje Hermanas Holmesas savo namuose nužudė 27 žmones, daugiausiai moterų ir vaikų. Po ilgo ir kruopštaus Čikagos policijos detektyvų darbo 1896 metais žudikas maniakas buvo areštuotas, nuteistas ir pakartas. Medikų liudijimu, nusikaltėlis buvo visiškai pakaltinamas.

Holivudo praktikoje tai jau ne pirmas atvejis, kai kelios studijos kuria filmą ta pačia tema. Taip nutiko su filmais "Armagedonas", "Susidūrimas su bedugne", "Misija į Marsą", "Raudonoji planeta", "Vulkanas" ir "Dantės viršūnė".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų