REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio (07.09) naktį pasieniečiai po įspūdingų gaudynių ir 14 šūvių į automobilio ratus sulaikė du prabangius vogtus visureigius vokiškais numeriais. Manoma, kad visureigius buvo ruošiamasi išgabenti į Baltarusiją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), apie vidurnaktį Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai pastebėjo nuo kelio Varėna - Marcinkonys pasukusius ir Zervynų kaimo kryptimi maždaug šimto metrų atstumu važiuojančius įtartinus visureigius.

REKLAMA

Apie tai radijo ryšiu buvo informuoti visi netoliese buvę pasieniečių ekipažai ir patruliai, kurie pasuko minėtos vietovės link.

Miško keliuke vienas pasieniečių ekipažas pradėjo stabdyti pirmiau važiavusį automobilį "Range Rover", o už keliasdešimt metrų kitas pasienietis ėmė ant kelio tiesti priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį "ežį", tam atvejui, jei įtartinas automobilis nestotų.

Kaip ir tikėtasi, "Range Rover" vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir pralėkė vos nepartrenkdamas jį stabdžiusio pasieniečio. Tai, ką visureigio vairuotojas sugebėjo padaryti po to, Varėnos pasieniečių teigimu, įmanoma pamatyti tik filmuose.

REKLAMA
REKLAMA

Išvydęs ant kelio patiestą priverstinio stabdymo juostą, bėglys staigiai pristabdė automobilį, nusuko į nuo kelio dešinėje esantį mišką, dideliu greičiu meistriškai laviruodamas tarp gana tankiai augančių medžių pralėkė kelis šimtus metrų ir, padaręs puslankį, vėl išlėkė ant to paties kelio bei pradėjo važiuoti atgal plento Varėna - Marcinkonys link.

Jame visureigis pasuko Marcinkonių link, tačiau tuoj pat jam kelią užtvėrė priešpriešiais tarnybiniu visureigiu "Land Rover" atskubėjęs kitas Varėnos pasieniečių specialiojo būrio ekipažas. Tada užblokuotas "Range Rover" sustojo, o jo vairuotoją pasieniečiai sulaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių gaudynių metu keliuku Zervynų link važiavęs kitas visureigis BMW X5 taip pat nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti. Du Specialiojo būrio pareigūnai po dviejų įspėjamųjų šūvių į orą iš tarnybinių pistoletų iššovė po septynias kulkas į priverstinio stabdymo juostos link važiavusio bėglio ratus ir juos peršovė.

Viena, kaip manoma, nuo kelio rikošetu atsimušusi kulka, išmušė galinį BMW langą. Šio visureigio vairuotojas po to pervažiavo ir "ežį", tačiau nestodamas nulėkė Zervynų link.

Jį stabdę pasieniečiai pradėjo BMW persekiojimą ir maždaug už kilometro aptiko šalikelėje stovintį visureigį nuleistomis padangomis. Vairuotojas tamsoje buvo spėjęs pasislėpti miške.

REKLAMA

Prie pat šios vietos po kelių minučių BMW vijęsi pasieniečiai miške aptiko tuščią krovininį mikroautobusą "Mercedes Benz 207D" su lietuviškais registracijos numeriais.

Jo savininką, įtariamą susijusį su mėginimu išgabenti sulaikytuosius visureigius per sieną į Baltarusiją, grįžtantį paryčiais į savo namus viename iš Varėnos rajono kaimų sulaikė pasaloje jau laukę Varėnos pasieniečiai.

Nustatyta, kad 2002 metų laidos visureigis BMW 5X šių metų birželio 10 dieną buvo pavogtas Vokietijoje. Pareigūnų manymu, vogtas yra ir prabangus "Range Rover", pagamintas taip pat 2002 metais.

REKLAMA

"Mercedes Benz" savininkas, kaip ir "Range Rover" vairuotojas, uždaryti į Varėnos rajono policijos komisariato areštinę.

Apie tarnybinių ginklų panaudojimą informuota Varėnos rajono apylinkės prokuratūra. Ikiteisminį tyrimą atlieka VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai.

Šiemet pasieniečiai iš viso jau sulaikė 230, kaip įtariama, vogtų automobilių, kuriuos bandyta gabenti per Lietuvos sieną ar ruoštasi tai daryti. Tai 29 proc. daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų