REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdami suaktyvinti kino lankomumą vasarą, didieji sostinės kino centrai "Forum Cinemas Akropolis" ir "Coca Cola Plaza" buria žiūrovus į klubus ir diegia kainų nuolaidų naujoves.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kino centrų tinklo "Forum Cinemas" reklamos projektų vadovo Dainiaus Beržinio, naujaisiais klubais siekiama pritraukti kuo didesnę auditoriją, formuoti kino žiūrovų sluoksnį, net suaktyvinti nacionalinio kino situaciją. Jau pasiteisino šio kino centrų tinklo įkurta kino akademija, kurioje užsiregistravo arti 4 tūkstančių narių - daugiausiai moksleivių ir studentų.

REKLAMA

Vasarą kino centrų tinklas "Forum Cinemas" pristato kino klubą visiems, kam patinka naujausi filmai ir kas dažnai lankosi kine. Pasak D. Beržinio, Estijos ir kitų šalių, kuriuose veikia "Forum Cinemas" tinklo kino centrai, patirtis rodo, kad tokių aktyvių kino lankytojų esama 15-20 proc. visos žiūrovų auditorijos. Jiems skiriamos specialios premjeros, išankstinės peržiūros ir uždari kino renginiai klubo nariams, nuolaidos bilietams ir barų prekėms. Įsigijusiam personifikuotą kino klubo kortelę bilietai į kino filmą kainuos net perpus pigiau.

REKLAMA
REKLAMA

Džiugi žinia ir neholivudinių filmų mėgėjams - steigiamas "Art Cinema" kino klubas. Jo nariams kone kas antrą penktadienį kino centruose bus rengiamos neholivudinių filmų premjeros, repertuare pažymėtos specialiu ženkleliu "Art Cinema". Šiuo ženklu bus žymimi kino meniškumo kriterijus atitinkantys, nekomerciniai, dažniausiai europietiški filmai. Premjeriniuose seansuose juos žiūrovams pristatys kino kritikas Skirmantas Valiulis. "Art Cinema" kino klubo atidarymui buvo skirta Romano Polanskio juostos "Pianistas" premjera.

Pasak S. Valiulio, sostinėje vasarą lieka tik muzikos renginiai ir kinas. Neholivudinio kino seansus rengianti "Skalvija" atostogauja, neveikia ir kino klubai Vilniuje bei Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jau turėtume įprasti, kad vasara - ne blogiausias metas kinui. Antai Lenkijoje vasarą vyksta net 15 kino festivalių, jų metu buriamos kino švietimo grupės jaunimui, rodomi geriausi pasaulio filmai", - įspūdžiais iš kaimyninės šalies dalijosi žinomas kino kritikas.

S. Valiulio įsitikinimu, į "Art Cinema" filmų programą galima įtraukti net ir "Matricą", kaip naujo tipo amerikiečių kino srovės - kiberpankinio kino pavyzdį, taip pat čia tiktų ir "Terminatorius", "Lara Kroft", į kuriuos galima pažvelgti įvairiais rakursais. Klubo susitikimuose numatomos kino specialistų diskusijos su jaunimu, tačiau ne pabodusia kino pamokos forma, o šiuolaikiškiau, pasitelkiant net televiziją ir internetą. Kino kritikas džiaugėsi, kad pagaliau į ugdymo programas mokyklose įtraukiamas ir audiovizualinis švietimas.

REKLAMA

Pasak D. Beržinio, kino centrų lankytojų liepos 25 dieną dar laukia filmo "25 valandos", rugpjūčio 3-iąją - "Ramaus amerikiečio" premjeros. Rugsėjį "Coca Cola Plaza" vyks pirmasis tarptautinis animacinių filmų festivalis, kuriame naujausius filmus rodys Japonijos, Vokietijos, Latvijos, Prancūzijos ir kitų šalių animatoriai, o konkursinius darbus vertins solidi komisija. Rudenį taip pat numatoma oficiali Jono Vaitkaus filmo "Vienui vieni" premjera, laukiama filmo "Good bay, Lenin" ir prancūzų kino retrospektyvos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų