REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį vasaros mėnesį Nidos poilsiautojai lepinsis džiazo improvizacijų jūroje. Liepos 30 - rugpjūčio 30 dieną gražiausiame Kuršių nerijos kurorte vyks trečiasis džiazo maratonas "Nida 2003".

REKLAMA
REKLAMA

Po atviru dangumi ir salėse bus surengta daugiau kaip trys dešimtys įvairių džiazo žanrų koncertų, vyks tarptautinis pūtikų konkursas ir žinomų džiazo meistrų pamokos. Maratone dalyvaus muzikantai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Filipinų.

REKLAMA

Kaip trečiadienį (07.23) spaudos konferencijoje sakė renginio prodiuseris, džiazo bosistas ir kompozitorius Leonidas Šinkarenka, kasmet Nidoje rengti džiazo maratonus gimė prieš kokius septynerius metus iš didelės meilės šiam kurortui ir siekiant plėsti elitinę džiazo kultūrą Lietuvoje. Juolab pasibaigus Thomo Manno festivaliui, aukšto lygio meno renginių gerbėjams Nidoje belieka vakarais leisti laiką kavinėse klausantis įgrisusio "popso".

REKLAMA
REKLAMA

"Ne veltui apie Nidą kalbama kaip apie vietą, kurioje būtina išsaugoti ne tik švarią gamtą, bet ir švarią kultūrinę erdvę. Manome, kad šias idėjas kaip tik ir propaguoja džiazo muzika, jas palaiko džiazo muzikos mėgėjai", - sako L. Šinkarenka.

Džiazo maratono programą šįmet pradės tarptautinis jaunųjų pūtikų konkursas "Jaunimas už taikos kultūrą", kuriame dalyvaus ne tik mūsų, bet ir kaimyninių šalių trimitininkai ir saksofonininkai.

Vienas įdomiausių programos renginių - Didysis maratono pradžios savaitgalis pirmosiomis rugpjūčio dienomis. Nidos gyventojus ir svečius gatvėse linksmins Klaipėdos diksilendas, naujosios Nidos katalikų bažnyčios erdvėse gospelų ir spiričiuelių programą atliks choras "Jauna muzika", o švyturio papėdėje naktį skambės Indijos klasikinė muzika, atliekama autentiškais instrumentais. "Auksinių kopų" meno centre vyks išskirtinis grupės "Jazz-Five", maratono proga subūrusios Lietuvos, Rusijos ir Filipinų džiazo muzikantus, koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Auksinių kopų" salėje vyks ir kiti džiazo maratono koncertai. Juose dalyvaus tėvas ir sūnus Leonidas ir Nikolajus Vinckevičiai iš Maskvos, gitaristas Robinas Gaerlanas, visas būrys garsių Lietuvos džiazo meistrų: klavišininkai Dainius Pulauskas ir Saulius Šiaučiulis, trimitininkas Valerijus Ramoška, gitaristas L. Šinkarenka, būgnininkai Linas Būda ir Arvydas Jofė, vokalistė Neda Malūnavičiūtė, saksofonininkas Vytautas Labutis ir kt.

Garsus saksofonininkas ir pedagogas Vladimiras Čekasinas šįmet ves meistriškumo seminarą jauniesiems muzikantams.

Maratono metu taip pat vyks seminaras pučiamųjų muzikos garsinimo tema bei paskaita UNESCO paskelbtam taikos kultūros dešimtmečiui paminėti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų