REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkiai besiverčiantys investiciniai bankai teigia, kad trejus metus trukęs Europos susiliejimų ir įsigijimų rinkos nuosmukis, kuris sumažino visų šia veikla užsiimančių institucijų pajamas, turėtų greitai baigtis.

REKLAMA
REKLAMA

Bankininkų nuomone, dabar tvirčiau jaučiasi bendrovių vadovai, kurie akcijų rinkos nuosmukio ir karo Irake laikotarpiu vengė sudarinėti potencialiai nepopuliarius sandorius. Šiuo pokyčius lėmė bendras vertybinių popierių rinkų atsigavimas.

REKLAMA

"Žmonėms grįžta drąsa, kuri būtina darant strateginius įsigijimus, - sakė Šveicarijos CSFB Europos susiliejimų ir įsigijimų padalinio vienas iš vadovų Carlo Calabria (Karlas Kalabrija). - Kurį laiką visi vadovai buvo linkę nieko neveikti. Vienintelis dalykas, apie kurį jie galėjo kalbėti, buvo lėšų skyrimas stiprinti finansinei padėčiai".

Pirmąjį šių metų pusmetį Europos susiliejimų ir įsigijimų apimtys ir toliau šiek tiek mažėjo. "Thomson Financial" duomenimis, šių sandorių vertė, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, nukrito 3,6 proc. - nuo 296,3 mlrd. iki 285,6 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausiu susiliejimų ir įsigijimų patarėju buvo "Goldman Sachs", padėjęs sudaryti 60 sandorių, kurių bendra vertė siekė 63,79 mlrd. dolerių, įskaitant 28,6 mlrd. dolerių vertės "Olivetti" būsimą susiliejimą su "Telecom Italia". Išsiveržti į pirmąją vietą "Goldman Sachs" padėjo ir dalyvavimas "Zimmer Holding" kol kas neužbaigtame sandoryje įsigyti Šveicarijos medicinos įrangos bendrovę "Centerpulse AG".

Privataus "Lazard" pozicijas taip pat pagerino dalyvavimas "Telecom Italia" sandoryje, kuris padėjo įmonei pakilti į antrąją vietą tarp susiliejimų ir įsigijimų patarėjų (2002 m. I pusmetį "Lazard" teko devintoji pozicija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiąją ir ketvirtąją vietas atitinkamai užėmė "J.P. Morgan" ir "Citigroup".

Investiciniai bankai, kurie dėl nuosmukio buvo priversti atleisti dešimtis tūkstančių savo darbuotojų, tikisi, kad blogiausi laikai jau praeityje. Be to, bankai viliasi, kad artimiausiu metu atsipirks jų pastangos krizės metu išlaikyti susiliejimų ir įsigijimų veiklą.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų