REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2003 m. sausio 20, 24 ir 28 dieną Lietuvos kultūros ir meno tarybos posėdžiuose buvo svarstomi klausimai dėl valstybės stipendijų meno ir kultūros kūrėjams paskyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kultūros ir meno tarybos sausio 20 d. posėdyje taip pat nustatyta tvarka trečdaliu buvo pakeista Lietuvos Respublikos kultūros ir sporto rėmimo fondo kultūros ekspertų komisija.

REKLAMA

Sausio 24 d. posėdyje Taryba konstatavo, kad Kultūros ministerijos vadovybė 2002 m. nesitarė su Taryba dėl kai kurių problemiškų kultūros gyvenimo klausimų, sukėlusių rezonansą, ir dalies kultūros politiką liečiančių norminių aktų rengimo. Taryba taip pat kreipėsi į Kultūros ministeriją, prašydama, kad ekspertų komisijų sekretoriai būtų atsakingi už Tarybai teikiamą informaciją apie pretendentus gauti valstybės stipendijas - visų pirma už objektyvias, patikimas žinias apie tai, kas iš pareiškėjų stipendiją yra gavęs anksčiau ir kokios trukmės. Pasiūlyta sukurti stipendininkų apskaitos kompiuterinę programą, numatant joje stipendijų kvotų pagal kultūros ir meno sritis bei skiriamų stipendijų trukmės santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertindama vieno pirmųjų Lietuvos beletristų, žinomo teisininko, Vytauto Didžiojo 1-ojo laipsnio ir Gedimino 2-ojo laipsnio ordinų kavalieriaus, prof. Antano Kriščiukaičio-Aišbės kūrybinio, teisinio ir literatūrinio palikimo svarbą, Lietuvos kultūros ir meno taryba 2003 m. sausio 28 d. posėdyje vienbalsiai pritarė jo memorialinio muziejaus steigimo idėjai. Taip pat pritarta siūlymui dalyvauti Lietuvos mokslų akademijos naujo statuto parengimo procese, siūlant įtraukti į akademijos struktūrą ir meno sritį.

Tarybos pirmininkas Valentinas Sventickas Tarybos nariams priminė, kad eina į pabaigą dabartinės tarybos sudėties nuostatuose nustatyta kadencija. Dėl to imtasi nustatytų veiksmų dėl tarybos naujos sudėties formavimo.

Šių metų vasario viduryje numatoma kviesti Lietuvos kultūros ir meno tarybos ataskaitos posėdį.

Lietuvos kultūros ir meno tarybos pirmininkas Valentinas Sventickas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų