REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas sudarė Malonės komisiją, kuri svarstys nuteistųjų malonės prašymus ir teiks pasiūlymus prezidentui dėl nutarimų priėmimo.

REKLAMA
REKLAMA

Malonės komisijos sudėtis išliko tokia pat, tik R. Pakso patarėjai pakeitė kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus patarėjus.

REKLAMA

Prezidento vadovaujamos Malonės komisijos posėdžiuose dalyvaus Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Vytautas Greičius, teisingumo ir vidaus reikalų ministrai Vytautas Markevičius ir Juozas Bernatonis, generalinis prokuroras Antanas Klimavičius. Malonės komisijoje taip pat dirbs prezidento patarėjai teisės ir teisėtvarkos klausimais Ona Buišienė ir Visvaldas Račkauskas, Prezidento kanceliarijos vadovas Andrius Meškauskas, Lietuvos Kalinių globos draugijos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Malonės komisijos posėdžiuose Aukščiausiojo Teismo pirmininko, generalinio prokuroro, teisingumo ir vidaus reikalų ministrų bei Prezidento kanceliarijos vadovo pavedimu vietoje jų gali dalyvauti jų įgalioti asmenys.

A. Meškausko teigimu, šiuo metu Prezidentūra yra gavusi apie šimtą nuteistųjų prašymų. Artimiausiu metu bus surengtas pirmasis Malonės komisijos posėdis, prezidentu tapus R. Paksui.

Prezidento Valdo Adamkaus kadencija baigėsi vasario pabaigoje.

Malonės komisija svarsto malonės prašymus tų asmenų, kuriuos yra nuteisę Lietuvos teismai, taip pat tų Lietuvos piliečių, kuriuos nuteisė kitų valstybių teismai ir kurie atlieka bausmę Lietuvoje, jeigu Lietuvos tarptautinė sutartis nenumato kitaip.

Nuteistųjų malonės prašymus preliminariai svarsto ir pasiūlymus dėl jų teikia Malonės komisija.

Malonė nuteistiesiems teikiama prezidento dekretais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų