REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais labai geri režisieriai, iš kurių laukiame atidarant duris į naują kino epochą, paima ir sukuria filmą “Apgirtę nuo meilės” (“Punch drunk love”, JAV 2002 m.). Jame dviem pagrindiniais smuikais groja Emily Watson ir Adamas Sandleris - du aktoriai, kuriuos sunkiai galime įsivaizduoti kartu, bet kurių duetas yra vos ne geriausias per pastaruosius keletą metų.

REKLAMA
REKLAMA

Lyg dar to būtų maža, “Apgirtę nuo meilės” demonstruoja tokią novatorišką vaizdo techniką ir tokią siaubingai romantišką ir nuoširdžią meilės istoriją, kad jautiesi asmeniškai įžeistas, kad kažkoks Polanskis už kažkokį “Pianistą”, kurio dar net ir nematei, gavo “Auksinę palmės šakelę” ir buvo labiau įvertintas už “Apgirtusius nuo meilės”. Visi laurai turėtų tekti Paului Thomui Andersonui, “Apgirtusių nuo meilės” režisieriui, kuris priverčia jus įsimylėti šį filmą...

REKLAMA

Paulas Thomas Andersonas, būdamas 27 m. amžiaus, sukūrė “Pašėlusias naktis” (“Boogie nights”, 1997 m.). Filmas buvo vadinamas vienu daugiausiai žadančių paskutinio dešimtmečio debiutų. Po dvejų metų pasirodė “Magnolija” (1999 m.), kur jau tada pasaulinė žvaigždė Tomas Cruise’as netikėtai tapo įdomiu aktoriumi, o filmas buvo vadinamas tiesiog pritrenkamai geru antru tokio jauno režisieriaus filmu. O 2002 m. Kanų festivalyje Andersonas tapo geriausiu režisieriumi už filmą “Apgirtę nuo meilės”. Šis darbas leidžia drąsiai vadinti šį amerikiečių auksinį berniuką vos ne įdomiausiu mūsų kartos režisieriumi.

REKLAMA
REKLAMA

“Apgirtę nuo meilės” tesi pavadinimo pažadus: istorijos centre vos nepatologiškai uždaras pardavimų vadybininkas Beris ir labai graži moteris Lena. Jiems jau daugiau nei trisdešimt ir jie įsimyli vienas kitą iš pirmo žvilgsnio. Nuo šio momento viskas kitaip, nes meilė suteikia jiems sparnus.

Adamo Sandlerio vaidmuo stulbina subtilumu. Šis eilinių Holivudo komedijų aktorius netapo kitu žmogumi, bet sugebėjo surasti terpę, kur jo aktoriaus sugebėjimai atsiskleidžia visiškai natūraliai ir pasiekia neregėtas aukštumas. Gerų aktorių žvaigždyne staiga sužibo nauja pirmo ryškumo žvaigždė - kas galėjo pagalvoti, kad tai bus Sandleris. Na, bet geri kino režisieriai kartais daro tokius dalykus su žiūrovais, apverčia juos aukštyn kojomis, o po to priverčia, kad ši padėtis mums patiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Emily Watson yra labai gera aktorė - tai jau gerai žinoma. “Apgirtuosiuose nuo meilės” jos vaidmuo yra gana paprastas ir sudaro greičiau foną ar net atramą Sandlerio herojui. E. Watson tai atlieka puikiai, sugeba ir gerai vaidinti, ir nesugriauti trapios filmo pusiausvyros.

“Apgirtę nuo meilės” - be abejo, geriausias Andersono filmas, kurio triumfui pasaulio kino festivaliuose sutrukdė, matyt, tik per daug nedramatiška tema ir labai paprastas (norėtųsi sakyti lengvas) atlikimo būdas. Filmas balansuoja ties pramoginio kino riba, bet jo daromo įspūdžio stiprumas liudija apie aukščiausios kokybės kiną. Tai, be jokios abejonės, stipriausia šiais metais premjera Lietuvoje, kurią reikia kuo skubiau pamatyti, o ne skaityti daug mažiau įdomius tekstus apie ją.

Komentarams - [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų