REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinės teatro dienos, kovo 27-osios, proga Kultūros ministerija premijomis tradiciškai pagerbs geriausius praėjusio sezono profesionalių šalies teatrų menininkus. Iškilmingas Tarptautinės teatro dienos minėjimas ir laureatų apdovanojimo ceremonija šįmet vyks Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos įsteigtomis teatro premijomis siekiama skatinti profesionalaus teatro meno kūrėjų profesinę veiklą, įvertinant geriausius profesionalaus teatro meno kūrėjų pasiekimus ir darbus.

REKLAMA

Premijos už geriausius praėjusio sezono darbus profesionalaus teatro meno kūrėjams bus skiriamos 14 kategorijų: režisieriaus, scenografo ir kostiumų dailininko, choreografo, kompozitoriaus, geriausio dramos aktoriaus, geriausios dramos aktorės, antraplanio vaidmens atlikėjo ir atlikėjos, taip pat už geriausią darbą operos, operetės, baleto ar šokio, lėlių teatro srityse. Tradiciškai bus teikiama geriausio metų debiuto premija ir padėkos apdovanojimas teatro veteranui už indėlį į Lietuvos teatro meno kultūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Pretendentus premijoms, kurių kiekviena yra 40 MGL (5 tūkst. Lt), turi teisę siūlyti visi Lietuvos profesionalūs teatrai. Premijas skiria kultūros ministras jo įsakymu sudarytos ekspertų komisijos teikimu. Šiais metais 7-ių dramos ir lėlių teatro bei 5-ių muzikos ekspertų komisiją sudaro teatrologai Elona Bundzaitė-Bajorinienė, Dovydas Judelevičius, Ramunė Marcinkevičiūtė, Rasa Paukštytė, teatro kritikai Vaidas Jauniškis ir Rūta Noreikaitė, muzikos kritikas Edmundas Gedgaudas, tapytojas Algis Griškevičius, muzikologės Beata Baublinskienė ir Audronė Žiūraitytė, baleto kritikas Helmutas Šabasevičius ir šokio kritikė Vita Mozūraitė.

Kultūros ministerijos teatro premijų įteikimo ceremoniją rengia Valstybės teatrų asociacija ir kasmet rotacijos būdu atrenkamas teatras. Pretendentų į premijas trejetukus komisija paskelbs prieš Tarptautinę teatro dieną.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų