REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune sulaikytas kelis mėnesius policijos ieškotas Raseinių rajone veikusios "meškiukų" gaujos narys. Kauno miesto kriminalinės policijos pareigūnai Žydrūną Navicką sulaikė šeštadienį (10.18) viename iš Aleksoto rajone esančių privačių namų, pranešė Kauno miesto vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA
REKLAMA

Raseinių rajono policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo bei fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Šiame tyrime Ž. Navickas yra vienas įtariamųjų.

REKLAMA

Įtariamasis policijos buvo ieškomas nuo birželio mėnesio.

Ž. Navickas ir dar keli asmenys įtariami vasaros pradžioje sumušę Seimo nario sūnų Žydrūną Skamaraką, kuriam buvo sulaužytas žandikaulis ir rankos dilbis.

Taip pat grupė jaunuolių įtariama išdaužiusi raseiniškio B. V. namo langus ir televizorių ir padariusi 1,8 tūkst. litų materialinę žalą.

Pasak Raseinių prokurorų, visi šiais nusikaltimais įtariami asmenys yra išaiškinti ir suimti.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Navickas buvo paskutinis iš išaiškintų, bet dar nesulaikytų įtariamųjų. Pirmadienį teismo bus prašoma leisti jį suimti.

Raseiniuose šiemet buvo susidariusi kebli kriminogeninė situacija - raseiniškiai teigė, kad mieste jau keletą metų akiplėšiškai siautėja nusikaltėliai, o policija "stebi situaciją iš šalies" ir nėra pajėgi užtikrinti gyventojų saugumo.

Raseinių gyventojai vasaros pradžioje buvo nusprendę patys kontroliuoti situaciją mieste ir kovoti su nusikaltėliais, kai kurie gyventojai ėmėsi įstatymams prieštaraujančių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reaguojant į tokią padėtį, laikinai nuspręsta sustiprinti ir miesto policijos pareigūnų gretas, atsiunčiant į Raseinius policininkų iš kitų miestų.

Viešąją tvarką palaikyti pareigūnams padėjo ir vidaus tarnybos pirmojo pulko kariai. Taip pat buvo pakeistas Raseinių rajono policijos vadovas.

Į Raseinius komandiruotieji pareigūnai tuo metu sulaikė kelis įvairiais nusikaltimais įtariamus "meškiukų" grupuotės narius bei jų lyderį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų